Csütörtök délelőtt tartotta a FIBA a EuroCup Women 2021/22-es kiírásának sorsolását, melyet az UNI Győr a 2. kalapból várhatott.

Egy biztos ellenfelünk már van, mégpedig a Prometej. Az ukránok tavaly három vereséggel búcsúztak, ezek közül egy a győri lányokkal szemben történt, tavaly ez volt a mieink egyetlen győzelme a sorozatban.

Az első kalapos ellenfelünk a Sepsi (román)/Szekszárd/Kayseri (török) trióból kerül ki. Ezek a csapatok selejtezőt játszanak az Euroligába jutásért, és a minitornájuk 2. helyezettje kerül a B jelű csoportunkba. A Szekszárd és a Kayseri szintén ismerősek, hiszen a tavalyi szezonban a Prometej mellett ők voltak a csoport riválisaink. A Szekszárd 3. lett a 2020/21-es sorozatban, míg a Kayseri számára a nyolcaddöntő jelentette a végállomást.

A 4. kalapból érkező ellenfél szintén kérdéses még, hiszen a 2021 tavaszán a negyeddöntőből kieső török Elazig a görög PAOK-kal mérkőzik meg a csoportkörbe jutásért

Iványi Dalma gyorsértékelése a sorsolásról: „Két ellenfelünk még ismeretlen, mind az Euroliga, mind az Európa-kupa selejtezőjében érdekelt csapatok erősek. A Prometej nagyjából hasonló játékerőt képviselhet, mint tavaly. Előzetesen ők mindenképpen verhetők. Igazából esélylatolgatásba felesleges belemenni, míg nem derül ki, melyik két csapat csatlakozik hozzánk, a legfontosabb, hogy jó meccseket tudjunk játszani, és ezt a meccset kihasználjuk a fejlődésre. Persze nem mondunk le arról sem, hogy eredményben is előrelépjünk a tavalyihoz képest. Nehezíti a helyzetünket, hogy minimum az első három meccset Mompremier nélkül kell majd lejátszanunk.”