Bach Boglárka óvatosságból kihagyta a találkozót, a többiek azonban a csapat rendelkezésére álltak a Vasas ellen. Érdekesség, hogy a felkészülés során már találkoztunk az angyalföldiekkel, azt a találkozót 66–54-re nyertük.

 

SERCO UNI Győr–Vasas Akadémia 90–82 (22–12, 17–21, 15–17, 22–26, 14–6)

Szekszárd, Sió-kupa, bronzmérkőzés.

SERCO UNI Győr: Slocum 11/3, Dombai 9/3, Dubei 8/3, Gyöngyösi 11/9, ANIGWE 14. Cs.: RUFF-NAGY D. 11, GOREE 18/6, Hegedűs 6, Molnár, Török Á. 2. Edző: Cziczás László.

Vasas Akadémia: Taylor 2, Gelei 5/3, Madár E. 4, Szerencsés 15/6, SALAMON 14. Cs.: Budácsik 4/3, JÁHNI 17, PLENTOVICH 20/6, Boros, Madár K., Kádár 1. Edző: Milos Pavlovic.

A Vasas szerezte az első kosarat, Dombai triplával válaszolt. A fővárosiak a tőlük megszokott kellemetlen harcmodorukkal komoly nehézséget okoztak csapatunknak – különösen támadásban –, de amint mi is kellő agresszivitással játszottunk, úgy kezdtünk fokozatosan ellépni ellenfelünktől, a negyed végén 10 pont volt az előnyünk (22–12).

A második szakaszban is folyatódott a kemény küzdelem, és őriztük biztos előnyünket, hiába kért időt Milos Pavlovic. Ez sem változtatott a játék képén, nemcsak tartottuk a távolságot, még nőtt is a különbség. A félidő hajrája nem sikerült túl jól, a Vasas a nagyszünetre feljött hat pontra (39–33).

 

A második félidőt a Vasas kezdte jobban, feljött két pontra, de aztán egy 7–0-val megint elléptünk (46–37). Fellélegezni nem tudtunk, az ellenfél ott „lihegett” a nyakunkon (48–46). Továbbra sem találtuk az angyalföldiek harcosságának ellenszerét, a rivális ki is egyenlített, vezetni azonban nem tudott. A zárófelvonás előtt 54–50 volt a javunkra.

Az utolsó etapot 6–0-val kezdte a Vasas, Török Ágnes egyenlített egy közelivel. Nekünk kellett futni az eredmény után (58–62). A hajrában ötpontos hátrányban voltunk (62–67). Goree tartotta a lelket a csapatban, fontos pontjaival üldöztük a Vasast, de ők is rendre betaláltak. Cziczás László 68–74-nél még időt kért. Egy 4–0-ás rohammal megint szoros lett, emiatt Milos Pavlovic tartott egyperces eligazítást. Hiába, az egészpályás letámadásunkkal sikerült megzavarni a Vasast, így az utolsó percben újra mi vezettünk (76–74). Újra időt kért az ellenfél edzője. Két büntetővel ki is egyenlített a rivális, így jöhetett a hosszabbítás.

 

A ráadás öt percben lépéselőnybe kerültünk, 85–79-re elléptünk, és innen már nem is adtuk ki a kezükből a győzelmet, így megszereztük a Sió-kupa 3. helyét.

Cziczás László:Volt egy negyedünk, melyet jó energiával játszottunk. Utána azonban végig erőlködtünk, sokat hibáztunk. Az egy-egy elleni védésben voltak gondjaink. Az út elején járunk, nincs meg az összeszokottság, a gördülékenység a játékunkban. Ennek kell alárendelni az előttünk álló két hetet.

 

Gyöngyösi Janka:Úgy gondolom, izgalmas meccs volt, de nem így kellett volna lennie. Voltak szép periódusok, de egész meccsen ki kellene tartani az agresszivitásnak. Nincs mese, még keményebben kell dolgoznunk az edzéseken, mert csak ebből tudunk fejlődni.

Fotó: Jantner Zsolt