Dubei Debóra hiányzott csapatunkból. A válogatott játékosnak a BEAC elleni bajnokin nyúltak bele a szemébe, csütörtökön lesz újabb vizsgálat, mely eldönti, mikor térhet vissza a kosaras.

SERCO UNI Győr–Virtus Segafredo Bologna 74–85 (16–20, 19–21, 21–19, 18–25)

Győr, női Euroliga-mérkőzés, B csoport, 2. forduló, 500 néző. V.: Tomic, Mikulic (horvátok), Jovanic (bosnyák).

SERCO UNI Győr: SLOCUM 8/6, Bach 2, MILLER 24/12, Goree 10/6, ANIGWE 13/3. Cs.: Dombai 4, Ruff-Nagy D. 4, Török Á. 9/9. Edző: Cziczás László.

Bologna: DOJKIC 16/6, Pasa 2, ZANDALASINI 9, Cox 4, ANDRE 24. Cs.: RUPERT 17/6, Peters 10/6, Consolini, Orsili, Del Pero 3/3. Edző: Pierre Vincent.

A statisztika itt érhető el.

Nem kezdtük jól a mérkőzést, két és fél percig kellett várni az első kosarunkra, azt Diamond Miller szerezte triplából. Kis szépséghiba, hogy akkor már 10–0 volt a vendégeknek. Hiába Miller újabb hármasa, védekezésben nem nagyon tudtuk megoldani az olaszok semlegesítését, Cziczás László ki is kérte első idejét (4. perc: 6–14). Egy 6–0-val szorosabbá is vált a találkozó, meg is zavarodtak kicsit az olaszok, egy eladott labda kellett, hogy újra eredményesek legyenek, pedig volt labdánk az egyenlítésre is. A folytatásban megint nőtt a hátrány (12–18), Anigwe szerzett fontos kosarat. Óriási harc dúlt a pályán minden lehetőségért, labdáért. A negyed legvége szép egyéni megmozdulás után Ruff-Nagy kosarával zárult (16–20).

A második szakasz Török triplájával kezdődött, de fordítani nem tudtunk, sőt, megint nőtt pár ponttal a különbség (14. perc: 19–24). Slocum triplája nagyon fontos volt, hiszen így tudtunk tapadni az olaszokra. Nem sokkal később már csak egy pont távolságra voltunk, Anigwe triplája „pattogott be” a gyűrű széléről (27–28). Mielőtt reménykedhettünk volna, a Bologna megint közé tett pár pontot (17. perc: 29–35). Dombai kosara kellett nagyon. A félidő hajrájában erről a hatpontos differenciáról nem sikerült elmozdulni (35–41).

Miller kezdte a pontgyártást a nagyszünet után, Slocum egy triplával folytatta (40–41). A 23. percben sikerült kiegyenlíteni, de nem sokáig örülhettünk ennek. A Bologna pillanatok alatt csinált egy 8–0-ás rohamot, többségében a mi hibáinkat kihasználva. Cziczás László időt is kért, de továbbra sem találtuk a ritmust. Végre Goree triplája jó volt, ezzel elmozdultunk a holtpontról (46–53). Nem sokkal később a lélektanilag fontos tíz pont fölé nőtt a hátrány, Miller triplájával zárkóztunk egy kicsit (49–58). Ez lökést is adott a csapatnak, mert a 30. perc kezdetekor már csak két pont mínuszban voltunk (56–58). A záróetap 56–60-ról kezdődött.

Az utolsó tíz perc eleje a vendégeké volt, megint nyílt egy kicsit az olló (59–68). Sokadjára kellett visszajönni a meccsbe. Erre Dojkic triplája után nem sok esély mutatkozott (59–71). Cziczás László azért megpróbálkozott egy időkéréssel rendezni a sorokat. Két gyors kosárral sikerült kicsit megint feljebb zárkózni, jött is az időkérés a vendégek edzőjétől. Del Pero és Török váltott triplát (66–74). Fordulat már nem állt be a mérkőzésbe, a Bologna jól menedzselte tíz pont körüli előnyét. Miller triplája még halvány reménysugárt jelentett (69–77), de igazából már nem volt esély a fordításra. Bár csapatunk ezúttal is nagyot harcolt, a meccs jelentős szakaszában meg is nehezítette az esélyesebb olaszok dolgát, a sikerre összességében nem volt igazán esélye.

Cziczás László: – A rutin diadalmaskodott felettünk. Más szintet képviselnek ezek a csapatok, mint amihez szoktunk a magyar bajnokságban. Arra kell felhasználnunk ezeket a mérkőzéseket, hogy profitálni tudjunk belőlük az NB I-ben. Nem értünk még össze, csapattá kell kovácsolódni, ezen dolgozunk a következő hetekben.

Diamond Miller: – Még mindig tanuljuk egymást a pályán. A védekezésben kell javulni, mikor hátrányban vagyunk pár ponttal, nem érezzük a kritikus pillanatokat, hogy átlépjünk az árnyékunkon. Az út elején vagyunk, ezen kell dolgoznunk.

Pierre Vincent: – Nagyon kemény meccs volt, keményen meg kellett küzdeni a győzelemért. Úgy tudtunk győzni, hogy hárompontos vonalról elég rosszul dobtunk. Védekezésben jól kontrolláltuk a játékot, a győriek kilencven körüli pontátlagát le tudtuk szorítani.

Olbis Andre: – Nehéz ellenféllel játszottunk jó meccset, tavalyhoz képest sokat fejlődtünk, mert akkor a hasonló meccseket elbuktuk. Most örülünk a győzelemnek, megyünk tovább ezen az úton.

Fotó: fiba.basketball/Rébay Viktor