Dubei Debóra ismét ott volt a csapatunkban, így gyakorlatilag a jelenlegi legkomplettebb kerettel vártuk a címvédő Sopron Basketet.

SERCO UNI Győr–Sopron Basket 105–91 (35–20, 28–33, 24–19, 18–19)

Győr, NB I-es mérkőzés, 600 néző. V.: Földházi, dr. Mészáros, Varga-Záray.

SERCO UNI Győr: SLOCUM 20/9, Dubei 4, CARLETON 30/12, GYÖNGYÖSI 11/3, GOREE 17/3. Cs.: Ruff-Nagy D. 5/3, DOMBAI 9/3, TÖRÖK Á. 9/3, Bach. Edző: Cziczás László.

Sopron Basket: Fegyverneky 7, TURNER 13, Sitku 2, BROOKS 24/3, MOMPREMIER 12. Cs.: Papp K. 3/3, Toman R. 5/3, VARGA A. 9/3, HATÁR 9, Böröndy 7/6, Crvedakic. Edző: Gáspár Dávid.

A statisztika ide kattintva érhető el.

Volt játékosunk, Mompremier szerezte az első kosarat, erre jött válaszul egy 10–0-ás roham, ami után időt is kért Gáspár Dávid. A folytatásban is mi voltunk eredményesek, Brooks hosszabb kosárcsendet tört meg. Hatalmas volt az iram, érdekesség, hogy hárompontosból nem hibáztunk, Carleton egy, Slocum két kísérlete is pontos volt. Kicsit megakadt a gépezet, ezt kihasználva 18–13-ra feljöttek a soproniak. Most Cziczás László kért időt, ami után Carleton szerzett fontos kosarakat, vezérletével egy 10–0-ás rohamot mutattunk be (28–13). A játékrész hajrájában előbb egy 7–2-vel zárkózott a vendéggárda, de Dombai hármasa és Ruff-Nagy labdaszerzés utáni dudaszós közelije zárta le a negyedet (35–20).

A második tíz percet Gyöngyösi kosara vezette fel, erre Határ válaszolt. Nem sokkal később Goree duplájával húsz pont volt közte (42–22). Egy 6–0-val közelített a Sopron, Carleton kosár plusz büntetője zárta le ezt a vendégrohanást. Továbbra is remekül dobtunk, Gyöngyösi triplája után 50–32-nél újra időt kért Gáspár Dávid. Állandósult a 15 pont körüli előnyünk. A félidő hajrája 59–45-ről kezdődött. Az utolsó két perc a soproniaknak sikerült jobban, feljöttek a lélektani határt jelentő tíz pontra (61–51). A nagyszünetben is ennyi volt a különbség (63–53).

A második félidőben két percig nem esett kosár, Carleton triplából törte meg a csendet. Újra sikerült kicsit növelni az előnyt (23. perc: 69–55), majd 73–57-nél Gáspár Dávid kért időt. Döntően nem változott a helyzet, egy 5–0-ás szakasszal ugyan megint tíz pont közelébe került a Sopron, de volt erre ismét válaszunk, 80–62 volt az állás a 28. percben. A záró tíz perc előtt 87–72 volt a javunkra.

Turner szerezte a negyedik negyed első kosarát, amire Dubei válaszolt. Carleton triplájával megint növeltük az előnyt, sőt, labdát szereztünk, Dubei dobása viszont lejött a gyűrűről. Így is kellő távolságban volt a Sopron (33. perc: 92–76). Két egymást követő vendégkosár után Cziczás László jobbnak látta, hogy időt kérjen. Sikerült is megfékezni a riválist, Caleton kosara után végleg eldőlt a meccs, már csak az volt a kérdés, meglesz-e és ki szerzi a 100. pontot (37. perc: 98–80). Nem sokkal később megszületett a válasz: Goree szerezte ezt a kosarat (100–85).

A szezon talán legjobb játékát nyújtva fontos győzelmet aratott csapatunk egyik legnagyobb riválisa ellen, így kellő önbizalommal utazhat az év idei utolsó mérkőzésére, a cseh USK Praha elleni Euroliga-találkozóra.

Cziczás László: A korábbi meccsekhez képest jól kezdtünk, a jó védekezés megadta az önbizalmat  a támadáshoz. Fantasztikus csapatjátékot nyújtottunk, voltak egyénileg is pluszok. Ez lelkileg sokat ad, hiszünk a munkában, hiszünk egymásban.

Bridget Carleton: Nagyszerű győzelmet arattunk egy kiváló Sopron ellen. Jó szájízzel tudtuk lezárni a bajnokságot. A támadás extra volt, mindenki remekül dobott. Látszik, hogy folyamatosan fejlődünk, egyre inkább érezzük, mi kell a sikerhez.

Gáspár Dávid: Már az első negyedben olyan előnyt adtunk a hazaiaknak, mely döntőnek bizonyult. Szomorú vagyok, hogy azt hallom a játékosomtól, hogy puhák és dekoncentráltak voltunk a legelején. Átbeszéltünk mindent, ami a győriek erőssége, de egyikben sem tudtuk megállítani őket. Ennyi kapott pont nem megszokott, elszomorít és bosszant ez az eredmény. Jár a gratuláció a győrieknek. Nekünk minden téren sokat kell dolgoznunk, mert az eddigi felfogás és játékstílus nem valósult meg. Szurkolóinknak köszönjük, hogy mellettünk álltak és végig kitartottak.

Yvonne Turner: Gratulálok a győrieknek, megérdemelten nyertek. Nagyon jól játszottak. Mi puhák voltunk, főleg az elején, ilyen hátrányból nehéz visszajönni egy olyan csapat ellen, mely heti két mérkőzést játszik, lendületben vannak. A védekezésünk nem működött, ez határozta meg a végeredményt.

Fotó: Nagy Gábor