Dubei Debóra visszatért a csapatba – pályára végül nem lépett –, Diamond Miller viszont a vasárnapi bajnoki után ezt a találkozót is kihagyta kisebb sérülése miatt.

SERCO UNI Győr–ZVVZ USK Praha 64–83 (13–21, 22–21, 17–20, 12–21)

Győr, női Euroliga-mérkőzés, B csoport, 3. forduló, 700 néző. V.: Yalman (török), Stan (román), Ciopanosz (görög).

SERCO UNI Győr: Slocum 5/3, Dombai 5, BACH 7/3, Goree 8, ANIGWE 27/9. Cs.: Ruff-Nagy D. 4, Török Á. 5/3, Gyöngyösi 3/3. Edző: Cziczás László.

ZVVZ USK Praha: CAZORLA 15/3, VYORALOVÁ 16/6, Conde 8, VORACKOVÁ 13/3, MAGBEGOR 21/6. Cs.: Andelová 8/6, Sipová, Hof 2. Edző: Natalia Hejková.

A statisztika ide kattintva érhető el.

Az első kosár a vendégeké volt, de aztán a mi pillanataink következtek. Sajnos nem tartott sokáig, 7–4 után egy 12–0-ás rohammal elléptek a vendégek. Anigwe törte meg a kosárcsendünket, ami egy 6–0-ás roham kezdetét jelentette (8. perc: 13–16). A negyed hajrájában egy 5–0-ás cseh futással megint nőtt a hátrányunk, tíz perc játék után 21–13 volt a vendégek javára.

A második szakasz Török hármasával kezdődött, de igazán közelebb nem tudtunk kerülni a vendégekhez (14. perc: 18–25). Ezt látva Cziczás László időt is kért. A folytatásban Anigwe szerzett kosarat közelről, majd Slocum labdaszerzés után könnyű ziccert dobott. Bach találatával már csak egy pont mínuszban voltunk (24–25). Most Natalia Hejková kért időt, ami után cseh triplával, majd duplával folytatódott a játék. Nem tudtuk védekezésben megállítani a prágaiakat, így hiába harcoltunk keményen, folyamatosan üldöztük a riválist, igaz, azért ott lihegtünk a nyakukban (18. perc: 30–34). Ilyenkor persze jött egy újabb trojka. A félidő vége előtt nem sokkal két pontra felzárkóztunk (35–37), de a nagyszünetre megint kinyílt egy kicsit az olló (35–42).

A második félidőben kicsit az öltözőben maradtunk, a Praha 8–1-gyel nyitott (36–50), időt is kellett kérnie Cziczás Lászlónak. Az egyperces szünet után a vendégek folytatták a pontgyártást. Goree a 4. perc végén szerezte első akciókosarunkat (38–54), ez volt egyébként a klub történetének 50.000. pontja. Anigwe és Gyöngyösi hármasa adott némi reménysugarat, hogy közelebb tudunk jönni (46–56). Hajková időkérése után elég volt egy-két hiba, hogy megint távolabbra kerüljünk ellenfelünktől, de a zárónegyedre megint ledolgoztunk ebből a hátrányból egy keveset, a lélektani határra kerültünk (52–62).

A zárófelvonás elejét 5–0-val nyitották a csehek, Anigwe triplával válaszolt. Nem nagyon tudtak hibázni a vendégek, így őrizték az előnyt. Egy-egy felvillanásunk volt, de Bach triplája után is még 13 pont volt a hátrány (60–73). Ez a különbség nagyon nem is változott a folytatásban, a végén már minden mindegy alapon nagyobb lett a két csapat közötti távolság. Csapatunk mindent megpróbált, de ezúttal fejet kellett hajtania a jóval nagyobb Euroliga-tapasztalattal rendelkező – korábban a sorozatot is megnyerte, legutóbb pedig ott volt a Final Fourban – prágai csapat előtt.

Cziczás László:Megérdemelten nyertek a prágaiak, nekik is volt hiányzójuk, de nekünk talán még jobban hiányoztak a kulcsembereink. Amíg bírtuk erővel, mentünk az ellenfél után, kár, hogy a végére ekkora lett a különbség. A túloldalon sokkal rutinosabb játékosok vannak, a stáb is harcedzett. Megyünk tovább, bízunk benne, előbb-utóbb meglesz az első győzelem, de továbbra is leginkább arra használjuk az Euroligát, hogy a bajnokság legfontosabb szakaszára érjünk el arra szintre, hogy megnyerjük azokat a meccseket, amelyeket kell.

Kristine Anigwe: Két kulcsjátékosunk nélkül kellett játszanunk. Nagyot harcoltunk, de sajnos nem sikerült, elveszítettük a lendületet. Egyre jobb pedig a csapat, dolgozunk tovább.

Natalia Hejková: Reggel még nem voltam boldog, sok problémánk volt. Reggel még úgy volt, hogy Magbegor kórházba megy nem a pályára, de így is 21 pontot szerzett. Sok új játékosunk van, lépésről lépésre haladunk. Büszke vagyok a lányokra, mert okosan játszottunk támadásban és védekezésben egyaránt.

Tereza Vyoralová: Kemény mérkőzés volt. Büszke vagyok a csapatra, védekezésben azt játszottuk, amit kell, ezekből könnyű kosarakat tudtunk szerezni.

Fotó: fiba.basketball/Rébay Viktor