A WNBA-ban szereplő Diamond Millert nélkülözte a győri csapat, Gyöngyösi Janka ugyanakkor felgyógyult betegségéből. A találkozó két ellentétes félidőt hozott.

Sopron Basket–SERCO UNI Győr 63–70 (20–17, 24–17, 9–18, 10–18)

Sopron, Krasznai Ferenc emlékmérkőzés.

Sopron Basket: PAPP 8/6, Fegyverneky 1, Toman D. 6/6, VARGA A. 19/9, SITKU 10. Cs.: Toman R. 7/3, Böröndy 6, Jevtovics 4, Kókai 2, Janzsó. Edző: Gáspár Dávid.

SERCO UNI Győr: Ruff-Nagy 5/3, BACH 9/3, Dubei 3, Gyöngyösi 5/3, ANIGWE 17. Cs.: Slocum 5/3, GOREE 11/3, DOMBAI 12, Török 3/3, Molnár, Hegedűs. Edző: Cziczás László.

Az első percek küzdelmes, kiegyenlített játéka után Papp Klaudia és Varga Alíz egy-egy triplájával a szakasz derekán 7 ponttal ellépett a Sopron, de a negyed végén egységes csapatmunkával szorossá tették a találkozót a vendégek. A második etap Toman D. hármasával indult. Hiába dobott nem sokkal később Goree is hármast, a szakaszt 7–3-mal indítva ismét megugrott 7 ponttal a vendéglátó. Tovább folytatódott a találkozó üldözőversenyes jellege, Goree nem hagyta, hogy leszakadjon a zöld-fehér alakulat, ám miután feljött három pontra, a Böröndy-Papp-Varga trió révén egy 6–0-át "repesztve" 8 ponttal ment a hazai csapat. A soproni rohamot Anigwe megtörte, a félidő végén váltva estek a kosarak, szünetben tíz ponttal vezetett a bajnok.

A második félidőt agresszív védekezése, valamint elsősorban Anigwe eredményessége révén egy 16–4-es rohammal indítva alig túl a harmadik negyed derekán már a győrieknél volt az előny, de a záró etap előtt Toman D. triplájával minimális különbséggel a hazaiak vezettek. A negyedik negyed elején fej fej mellett haladtak a csapatok, majd elsősorban Dombai jóvoltából egy 9–3-as rohammal a szakasz derekán 6 ponttal ellépett, és már nem is adta ki kezéből a vezetést a Győr.

Cziczás László: – Csak a győzelemnek tudunk örülni.  A szünetben és a meccs után is átbeszéltük a tanulságokat, a hibákat a lányokkal. Ennek kijavításán dolgozunk a következő két hétben, hogy a bajnoki rajtra másik arcunkat mutassuk.

Fotók: Nagy Gábor