Kristine Anigwe betegség miatt nem állt a rendelkezésre.

SERCO UNI Győr–NKA Universitas Pécs 98–88 (25–23, 22–15, 27–31, 24–19)

Győr, NB I-es női mérkőzés, 400 néző. V.: Földházi, Cziffra, Török D.

SERCO UNI Győr: Slocum, Dombai 7/3, CARLETON 25/12, Gyöngyösi 7/6, GOREE 16. Cs.: BACH 6, Ruff-Nagy D. 11/3, TÖRÖK Á. 15/6, DUBEI 11/3. Edző: Cziczás László.

NKA Universitas Pécs: WALLACE 16/12, Smailbegovic 2, M. WILLIAMS 17/3, KISS A. 6, Olawuyi 6. Cs.: TADIC 13, Weninger 7/3, P. Williams 10, Laczkó, Mérész 11, Simon Zs. Edző: Jovan Gorec.

A meccs statisztikája ide kattintva érhető el.

Több mint egy perc után a pécsiek dobták az első kosarat. Mi a második perc végén Goree büntetőivel szereztük első pontjainkat (2–3). Az első akciókosarunk Gyöngyösi hármasa volt a 3. perc legvégén (5–6). Carleton kosarával először vezettünk, négy perc telt el ekkor a negyedből (9–8). Továbbra is szoros volt az állás, váltott vezetés után 13–13-nál egyenlő volt az állás a 7. percben. Carleton triplájával először vezettünk egy pontnál többel (16–13). A negyed hajrájában fordított a Pécs (18–21), Dubei triplával egyenlített (23–23), majd egy ravasz megoldásnak ködszönhetően fél másodperccel a vége előtt két büntetőt harcolt ki Bach, ezeket be is dobta, így nálunk volt az előny 10 perc játék után.

Gyöngyösi triplája nyitotta a második szakaszt, Török duplával folytatta a pontgyártást. Több mint két perc után büntetőkkel mozdult el a holtpontról a pécsi gárda (30–25). A pécsi edző időkérése után két pontra felzárkózott a vendégcsapat (32–30). Állandósult a 2–4 pontos előnyünk, a negyed közepén viszont megint el tudtunk kicsit lépni (16. perc: 39–32). Török hármasával nyolc, Gyöngyösi büntetőjével kilenc pont volt a javunkra (45–36). A félidő hajrájában ez a különbség nem is változott (47–38).

A második félidőben Goree kosarával tíz pont föl nőtt a különbség (49–38), de aztán kapaszkodott a Pécs, a 24. percben 55–49-re vezettünk. Carleton duplája és triplája nagyon kellett, kicsit megint nyílt az olló (62–53). Nem hiányzott Wallace triplája, szerencsére Goree gyorsan válaszolt. Wallace második trojkája után Cziczás László időt is kért (64–59).A folytatásban feljött három pontra a Pécs, de Dombai egy triplával megduplázta az előnyt (67–61). A szakasz legvégén Ruff-Nagyra fújtak sportszerűtlent, ebből négy pontot szerzett a vendéggárda, kiegyenlítve ezzel (69–69). A túloldalon Weninger kapott technikaait, ebből mi három pontot szereztünk, a zárónegyed előtt Ruff-Nagy még fontos duplát szerzett, így 74–69-re vezettünk.

Majdnem két perc elteltével született az első kosár a szakaszban pécsi tripla formájában, Goree duplával felelt rá (76–72). Weninger felezte a különbséget egy hárompontossal, Wallace pedig el is tüntette (78–78). Cziczás László kért időt, ami után Ruff-Nagy emelt be egy hármast, majd labdát szereztünk. Ebből Ruff-Nagy harcolt ki faultot, dobhatott két büntetőt – jól. Carleton trojkája után a pécsiek edzője kért időt (86–78). A folytatásban Goree dupla plusz büntetőjével kilenc őpont volt a javunkra (89–80). Kevesebb mint három perc volt hátra, mikor Carleton beemelt egy triplát, ezzel 92–80 volt a javunkra. Innen már nem volt fordulat, csapatunk nagy küzdelemben, remek hajrával végül begyűjtötte a roppant fontos két pontot.

Cziczás László: – Egy szó jut eszembe a meccs után: a csapatjáték. Komoly kohéziót mutattak a lányok, a magyar játékosaink is szépen teljesítettek egy erős ellenféllel szemben. Nagyon értékes győzelem volt ez, egy siker választ el bennünket az alapszakasz második helyétől. Aki tudja, min mentünk keresztül ebben a szezonban, az tisztában van vele, mekkora értékkel bírna ez. Ezen dolgozunk a folytatásban, hogy ezt a győzelmet még megszerezzük, miközben a Magyar Kupában is szeretnénk bejutni a négyes döntőbe.

Török Ágnes: – Jó meccset játszottunk, de kicsit hullámzott a teljesítményünk. A mentális erőnket mutatja viszont, hogy nem engedtük ki a kezünkből a vezetést. Örülünk a győzelemnek, megyünk tovább, készülünk a folytatásra.

Jovan Gorec: – A legjobbunkat akartuk mutatni, támadásban jók voltunk, védekezésben több hibát követtünk el. Gratulálok a győrieknek, komoly szezon van eddig mögöttük, teljesen megérdemelt az, hogy ilyen jól állnak a bajnokságban.

Matea Tadic: – Jól kezdtük a mérkőzést, nagy energiákat mozgósítottunk, majd elveszítettük a fókuszt. Nyomás nélkül játszottunk, de szerettünk volna rangadót nyerni, ez nem sikerült, de büszke vagyok a csapatra.

Fotó: Nagy Gábor