Vasas Akadémia – SERCO UNI Győr 54-66 (13-2, 16-15, 12-19, 13-30)

 

Vasas Akadémia: Boros 4, Gelei 7 (3), Tóth 9 (3), Salamon 9 (3), Jáhni 3 (3) – Szerencsés 6 (3), Madár E. 11 (3), Madár K., Budácsik 2, Kádár 3, Villányi. Edző: Milos Pavlovic

 

SERCO UNI Győr: Slocum 16 (3), Ruff-Nagy 13 (3), Bach 9 (3), Gyöngyösi 5, Goree 6 – Molnár, Török 16, Dombai, Hegedűs 1, Küllős. Edző: Cziczás László

Kisgyerekek ’Hajrá Vasas’ kiáltásai mellett kezdődött a piros-kékek elleni felkészülési mérkőzésünk, amely Jáhni kihagyott triplájával indult, majd Slocum is elhibázta a hárompontost a túloldalon. Az első pontot a Vasas szerezte Jáhni hármasából. Az első győri pontokat Ruff-Nagy szerezte, amikor lelopta ellenfele kezéről a labdát. A negyed felénél a Vasasnál volt az előny, 7-2-re vezettek a hazaiak. Nagyon sok jól kialakított helyzetet hagytunk az első 10 percben, nem érdemtelenül vezetett a Vasas 13-2-re egy negyed játék után.

A kétpontos első negyedről Gyöngyösi Janka mozdított el minket a folytatásban. Destiny Slocum szépen játszott, saját térfeléről megindulva szerzett szép kosarat, ekkor 18-7-re vezetett ellenfelünk. Közeledve a szünethez elkezdtünk éledezni, feljöttünk öt pontra, 18-13 volt az állás a negyed közepén. Egy fault+dobás kísérletből ismét 10 pontra nőtt a Vasas előnye. Destiny Slocum bevágott egy triplát végre, nem pattant ki a gyűrűből, de a hátrányunk nem akart elolvadni. Félidőben vezet a Vasas, fel kell keményedni a második játékrészre.

 

Oda-vissza kosarakkal kezdődött a második félidő, csak sajnos a Vasas triplával, mi duplával mentünk bele a harmadik negyedbe. A Vasas folyamatosan kijátszotta a sarkokba a labdát, amit üres ember kapott és már robbant is a tripla. Ebben a negyedben is kipörögtek a labdáink, így ellenfelünk 37-23-ra vezetett a negyed felénél. Szerencsés labdamenetek és kicsit felkeményedő védekezésnek köszönhetően próbáltunk egyre közelebb jönni, de a Vasas meglepett minket minden alkalommal. Egy perccel a harmadik negyed vége előtt 8 pontra feljöttünk, sőt a végjátékra ledolgozható 41-36-os, ötpontos hátránnyal mentünk.

A záró negyed elején ismét kicsit élesebb volt a Vasas, próbálta növelni előnyét, ami hellyel-közzel sikerült is neki, de lányaink is keményen küzdöttek. Hat perccel a vége előtt már négy pontra közelítettük meg ellenfelünket, 46-42-re. Török Ági remekül vette kezébe az kezdeményezést. Slocum magánakciója után egyenlítettünk, az extra kísérlettel pedig átvettük a vezetést, 46-47. A negyed félnél már nálunk volt az irányítás és az előny is. Slocum és Török hátukra vették a csapatot. A Vasas szétesni látszott a végére, 46-52-re vezettünk pár perccel a meccs vége előtt, sőt 11 pontosra nőtt az előnyünk a végére. Küzdős, hajtós meccsen, szinte végig hátrányban játszva megnyertük az első felkészülési meccsünket. Le a kalappal a Vasas előtt! A végeredmény: 54-66 ide!

Cziczás László: A Vasas pálya mindig nehéz, ez most is bebizonyosodott. Az első negyedben nagyon megilletődöttek voltunk, rossz felfogásban játszottunk, főleg védekezésben. Nem azt az agresszivitást hoztuk, amit megbeszéltünk, de ez lépésről lépésre, negyedről negyedre halad előre. A negyedik negyedre értük el azt a szintet, amivel kellett volna kezdeni a találkozót. Ezen kell dolgoznunk, hogy a jövőben lehetőleg ne a végére érjük el az üzemi hőfokot. Ami nagy öröm, hogy kiváló a csapategység, és Destiny Slocum személyében egy olyan játékost sikerült találni, aki olyan sebességet tud vinni a pályára, ami szerintem jó út lesz a következő időszakra.

 

Ruff-Nagy Dóra: Mennyire volt nehéz? Itt mindig nehéz játszani. Egyrészt mert fiatal az ellenfél, másrészt maga a pálya olyan, hogy mindig szenvednek itt az ellenfelek. Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, ahogyan a félidőben kijöttünk, azzal a mentalitással kellett volna kezdeni. Rengeteg hibával játszottunk, ezeket megnézzük, elemezzük, de a második félidei dolgokból lehet építkezni.

Fotó: Jani Martin