Destiny Slocum ezúttal sem volt a találkozóra benevezett csapat tagja, hátsérülése miatt nem volt még bevethető a mai meccsen. Helyette a fiatal Küllős Kíra került be a 12-es keretbe.

SERCO UNI Győr–BKG Prima Natura Szigetszentmiklós 83–64 (21–14, 28–18, 15–11, 19–21)

Győr, NB I-es női mérkőzés, 150 néző. V.: Kapusi, Földesi, Csák.

SERCO UNI Győr: RUFF-NAGY D. 12/6, DUBEI 14, Carleton 7/3, Gyöngyösi 2, Goree 8. Cs.: DOMBAI 12, ANIGWE 13, Bach 5/3, Török Á., Molnár L. 2, Hegedűs 6, Küllős 2. Edző: Cziczás László.

BKG Prima Natura Szigetszentmiklós: Koch, Zsámár, BALTKOJIENE 18/12, PETRENAITE 26/12, Trehub 9/3. Cs.: Gróf 4, Vincze, ROZMÁN 7/3, Bajzáth. Edző: Riskó Dávid.

A statisztika ide kattintva érhető el.

A vendégek szerezték az első kosarat, majdnem másfél percet kellett várni az első találatunkra, ekkor Goree volt eredményes. Ruff-Nagy triplájával először vezettünk, de jött egy trojka a túloldalon is. Jól tartották magukat a vendégek, a negyed közepén 9–9 volt az állás. A szakasz második felében egy 8–0-val sikerült ellépnünk, időt is kért a vendégek edzője. A folytatásban tudtuk növelni az előnyt (21–9), ám egy 5–0-val zárkózott a BKG, így tíz perc játék után 21–14-re vezettünk.

Dubei szerezte a második felvonás első kosarát, amire egy tripla volt a válasz. Hullámzó volt a játék, hol nagyobb (28–17), hol kisebb különbséggel (28–22) vezettünk. A negyed felénél Ruff-Nagy hármasával megint tíz pont volt a távolság (34–24), így ismét időt kért a BKG vezetőedzője. Nem törte meg a lendületünket ez sem, a nagyszünetig sikerült közel 20 pontra növelni az előnyt (49–32).

Goree kosara nyitotta a második félidőt, Bach folytatta a pontgyártást, ezzel pedig átléptük a 20 pontos határt (53–32). Állandósult ez a különbség, a 26. percben 57–37-re vezettünk. Szépen, csendben csordogált a mérkőzés, a zárófelvonás előtt 64–43-ra vezettünk.

Dudaszós BKG-triplával kezdődött a negyedik játékrész, majd egy duplával folytatódott. Küllős két büntetőjével szereztük meg első pontjainkat a szakaszban. Hasonló mederben ment a játék, mint az előző negyedben, csapatunk láthatóan nem annyira pörgött fel, de arra azért ügyelt, hogy a biztos vezetés ne kerüljön veszélybe. Kicsit közelebb tudott kerülni a BKG (70–56). Dubei három büntetőjével mozdultunk el a holtpontról. A hajrában már nyitott kérdés nem maradt, még a pihentetésre is odafigyelt Cziczás László. A végére majdnem visszaállt a húszpontos differencia, 83–64-re nyertünk.

Cziczás László: Nehéz bármit mondani ez ilyen meccs után. Gyakorlatilag csak a győzelemmel lehetünk elégedettek. Szerkezet nélküli csapattal játszottunk. Nehéz volt motiválni a lányokat, ez nem is sikerült annyira, de a kemény terhelés közepette számítottam arra, hogy lesznek porszemek a gépezetben és játszunk ilyen mérkőzést is. Ez egy állomás volt, amit szerencsére sérülés nélkül lehoztunk.

Ruff-Nagy Dóra: Nem egyszerű játszani ilyen mérkőzést. Örülök, hogy nyertünk, annak is, hogy egyik fiatal játékosunk megszerezte első pontjait. Ennyi lepattanót azonban nem szabadna engedni az ellenfélnek.

Riskó Dávid: A győriek szép kosárlabdát játszottak. Mi más mentalitásban szerettünk volna játszani, ezt hellyel-közzel, majdnem száz százalékosan teljesítettük. A védekezésen volt a hangsúly, ezzel elégedett vagyok, a támadásokban még sokszor szétestünk, de ilyen kaliberű csapatok ellen ez előfordul. Mindent egybevetve elégedett vagyok a látottakkal.

Martyna Petrenaite: Jó meccs volt, nagyot harcoltunk, sok lepattanót tudtunk szerezni egy erős Euroliga-csapat ellen. Jó a kémia közöttünk, minden labdáért megküzdöttünk, összességében elégedett vagyok.

Fotó: Nagy Gábor