Kristine Anigwe kisebb sérülés miatt nem utazott ma Miskolcra, így csorba kerettel vártuk a döntő első meccsét.

DVTK – Hun-Therm – SERCO UNI Győr 75-62  (20-15, 20-17, 19-19, 16-11)

Miskolc, NB I-es női döntő, 1. mérkőzés, 2500 néző. V.: Montgomery-Tóth, Tőzsér, Makrai.

DVTK – Hun-Therm: Aho N. 10/6, Lelik 6/3, Jovanovic 22/15, Charles 16/3, Grigalauskyte 8 Csere: Kányási 10/6, Tenyér, Aho T., Vég-Dudás, Garbin 3/3, Fárbás, Oláh

SERCO UNI Győr: Ruff-Nagy 15/9, Dubei 10/6, Bach 16/6, Goree 6, Gyöngyösi 10/6 Csere: Dombai 5/3, Küllős, Hegedűs, Molnár

A meccs teljes statisztikája itt érhető el!

Triplaesővel indítottuk a magyar bajnokság első mérkőzést Miskolcon, az első 15 pontunkat a hárompontos vonal mögül szereztük, Gyöngyösi, Dubei, Ruff-Nagy és Bach révén. Vezettünk is viszonylag sokáig, majd pár perccel a harmad vége előtt átvette a vezetést a DVTK. A negyed végén mindkét csapat hibázott párat, 20-15-re vezetett a hazai csapat 10 perc játék után.

A második negyed ismét egy hármassal indult részünkről, Dubei dobta be jóval a vonal mögülről. A meccs első győri dupláját Gyöngyösi szerezte, a második negyed harmadik percében, ekkor éppen 20-20 volt az állás. A játékrész negyedik percében időt kért Cziczás mester, négypontos diósgyőri vezetésnél. Az időkérés nem jött ki jól, a Miskolc egymás után négy gyors kosarat szerzett, és 12 ponttal elhúzott, 34-22-re. A győri vezetőedző technikait is kapott négy perccel a félidő előtt. Lelik újabb tripláján Ruff-Nagy enyhített egy picit, de sorban jöttek a hazai hármasok, a különbség pedig csak egyre nőtt. Egy-két jó védekezés, illetve DVTK hiba után tudtunk 1 pontra zárkózni, egyetlen perccel a nagyszünet előtt, 40-30. Az utolsó hazai támadásból nem született pont, így szép hajrával nyolc pont mindössze a hátrányunk.

 

Mindkét fél 2-2 ponttal indította a második félidőt, majd Gyöngyösi dobta be a második hárompontosát, hétpontos különbségbél. Tovább folytattuk a jó sorozatot, egészen addig, amíg nem lett kétpontos különbség 44-42-nél, és időt nem kért Völgyi Péter. Bach Bogi igazán elemében volt, szinte minden szituációból betalált. Nem zökkentünk ki a ritmusból, tartottuk magunkat egy ponton tartottuk a DVTK-t. Kicsit felkeményedett a játék mindkét oldalon, potyogtak a faultok, két perccel a negyed vége előtt 51-46 állt az eredményjelzőn, majd Lelik triplájával ismét nyolc pont lett a hátrányunk. Cziczás időt is kért. Időkérés után Dombai egyből egy hármassal hozott közelebb minket. A zárójátékrészre 59-51-el fordultunk.

Viszonylag eseménytelenül telt a negyedik negyed első két perce, majd Dombai kétpontos akciója törte meg a csendet, amire Lelik triplája jött, majd egy szép akció után Garbin talált be, és máris 11 volt közte, 64-53. Ruff-Nagy és Dubei akcióival tudtunk hétre zárkózni a negyed derekán. Gyöngyösi egy visszalépős triplával köszönt be, 66-59-re alakítva az állást. Sajnos a fáradtság már látszott a lányokon, becsúsztak a hibák, és a hazaiak megbüntették ezeket. A vége sajnos 75-62-es vereség, de ezzel a foghíjas kerettel ez több mint derék helytállás volt, és bizakodásra adhat okot a szombati hazai találkozóra.

Cziczás László: Gratulálok az ellenfelünknek, megérdemelten szerezték meg az első győzelmet. Egy-két alkalommal szarvashibákat követtünk el, pont olyan pillanatokban, amikor akár el is bizonytalaníthattuk volna a hazai csapatot. Azok a játékosok, akik ma itt voltak a csapatban, mindenkire rendkívül büszke vagyok. Kitették a szívüket a pályára, és az, hogy egy ilyen csarnokban, ilyen hangulatban nem roppantak meg, az az ő nagyságukat jelzi. Büszke vagyok rájuk, megyünk tovább és megpróbálunk mérkőzést nyerni!

Bach Boglárka: Gratulálok a DVTK-nak, megérdemelték a győzelmet. Azt gondolom, attól függetlenül, hogy veszítettünk, nem kell szégyenkeznünk a mai teljesítmény miatt. Nagyon kevesen voltunk, és fizikálisan mindent kitettünk a pályára. Taktikailag lehetett volna jobb, és akkor szorosabb lehetett volna a találkozó. Úgy érzem emelt fővel távozhatunk az DVTK Arénából. Szeretnénk a második találkozón kiegyenlíteni a párharcot.

Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina