Diamond Miller kivételével teljes kerettel vártuk a válogatott szünet előtti utolsó hazai bajnokit a Cegléd ellen.

SERCO UNI Győr–Cegléd 90–55 (20–12, 25–16, 26–13, 19–14)

Győr, NB I-es női mérkőzés, 200 néző. V.: Pozsonyi, Szilágyi, Kapusi.

SERCO UNI Győr: Slocum 4, BACH 11/3, Molnár L. 2, TÖRÖK Á. 15/9, ANIGWE 12. Cs.: RUFF-NAGY D. 17/6, Goree 9/3, Dombai 6, Dubei 4, Gyöngyösi, HEGEDŰS 10/6, Küllős. Edző: Cziczás László.

Cegléd: Czank 8, Andi 2, Farkas P. 5/3, Kobolák 5, BARNAI 12. Cs. KOVÁCS K. 12, Rakita 9/3, Szirony 2, Vincze 1, Horváth B., Viszmeg. Edző: Lo Elhadji Malick.

A teljes statisztika IDE KATTINTVA érhető el.

Jól kezdtük a mérkőzést, két és fél perc után 6–0-ra vezettünk, volt játékosunk, Barnai szerezte a ceglédiek első pontjait. Lendületben maradtunk, a 7. percben 17–6-os vezetésünknél kért időt a vendégek edzője. Kiegyenlítettebb is lett a játék, a negyed végén azért így is biztosan vezettünk (20–12).

Másfél perc után Goree szerezte a második tíz perc első kosarát. Csendben csordogált a mérkőzés, biztosan őriztük a tíz pont körüli előnyünket, ennél jobban azonban nem tudtunk ellépni ellenfelünktől. A szakasz közepén egy hármassal ugyanakkor a Cegléd a lélektani határon belülre került (27–19). Kicsit megnyomtuk a szakasz második felét, 37–20-ra elléptünk, időt is kért a Cegléd edzője. A félidő hajrájában nem változott a helyzet, 45–28-as vezetéssel mehettünk az öltözőbe.

A második félidőben a Cegléd szerezte az első kosarat, Goree válaszolt rá. A játék képe hasonló volt a folytatásban, takaréklángon égve vezettünk húsz ponttal (25. perc: 50–30). Amint magasabb fokozatra kapcsoltunk, kinyílt az olló, egy 12–0-ás sorozattal a 30 pontos különbség közelébe kerültünk (27. perc: 62–34). A zárószakasz előtt nem sokkal a 30 pontos határt is elértük (69–39). Az utolsó tíz perc 71–41-ről kezdődött.

Ebben ismét a vendégeké volt az első kosár, nálunk Hegedűs talált be. Tovább tudtuk növelni a különbséget, 82–47-nél ismét időt kértek a vendégek. A hátralévő időben érdemi változás nem történt. Csapatunk magabiztosan hozta a kötelezőt, Cziczás László vezetőedző pedig kellő pihenőidőt tudott adni a kulcsjátékosoknak, figyelve a keddi, Polkowice elleni idegenbeli Euroliga-mérkőzésre is.

Cziczás László: A hozzáállással elégedett vagyok. Sokan sokat tettek a közösbe, gondolok itt elsősorban a magyar játékosainkra. Szeretnénk ezt továbbvinni a következő meccsünkre is, a keddi, Polkowice elleni Euroliga-találkozóra.

Ruff-Nagy Dóra: Úgy kezdtük a meccset, ahogyan megbeszéltük, kellő agresszivítással, lendülettel. Ezzel meg tudtuk alapozni a mérkőzés kimenetelét. Hasonló elánnal, hozzáállással kell játszanunk a folytatásban is.

Lo Elhadji Malick: Sok szerencsét kívánok a győrieknek a nemzetközi porondon. Ezen a meccsen látszott a legjobban, hogy a lányok akartak. Sok volt az eladott labdánk ezúttal is, huszonnégy, ami rengeteg, főleg egy ilyen erős csapat ellen. Örülhetünk, hogy csak ennyi pontot kaptunk ezekből.

Kovács Kitti: Gratulálok a győrieknek. Az eddigi meccseink közül most játszottunk a legharciasabban, legmotiváltabban, de még mindig sok a technikai hibánk. Ezen kell javítanunk a folytatásban, erre lesz időnk a szünetben.

Fotó: Nagy Gábor