Teljes kerettel álltunk fel az ELTE BEAC ellen, hiszen a héten érkezett Diamond Miller is ott volt a csapatban.

SERCO UNI Győr–ELTE BEAC 99–75 (23–23, 23–20, 24–17, 29–15)

Győr, NB I-es női mérkőzés, 200 néző. V.: Varga-Záray, Minár, dr. Németh.

SERCO UNI Győr: Slocum 19/15, Dubei 6, Dombai 6, GYÖNGYÖSI 11/9, ANIGWE 15. Cs.: Ruff-Nagy D. 9/3, MILLER 16/6, GOREE 11/3, Molnár 2, Török Á. 2, Hegedűs 2. Edző: Cziczás László.

E.ON ELTE BEAC: Angyal B. 13/6, MORGAN 12/3, Gábor 6, Pavic 9, TÓTH F. 26/3. Cs.: Orosz, Juhász 4, Katona, Milkovics, Drahos 2, Zsámár 3/3, Ozola, Edző: Mészárosné Kovács Andrea.

A statisztika ide kattintva érhető el.

A vendégek szerezték az első kosarat, majd Gyöngyösi triplájára a BEAC is beemelt egy hármast. A 3. percben szereztük vissza újra a vezetést Anigwe duplájával (9–8). A 4. percben pályára lépett Miller, első triplakísérlete egy kicsivel rövidebb volt. A túloldalon viszont született kosár (11–16). Megakadtunk támadásban, ezt kihasználva a vendégek nyolcpontos előnyre tettek szert (7. perc: 11–19). Molnár büntetőkből törte meg a csendet (13–19). A szakasz hajrájában előbb Miller kosár plusz büntetőből megszerezte első győri pontjait, majd Slocum dobott be egy trojkát, Anigwe pedig értékesítette a büntetőit (21–21). A játékrész 23–23-as döntetlennel zárult.

A második szakaszból több mint egy perc telt el, Miller büntetőivel nálunk volt az előny (25–23), amit Dubei közelijével megdupláztunk. Miller első triplája is beesett (30–25). Állandósult ez az öt pont körüli előnyünk (34–29), de a negyed közepén ez kettőre olvadt. Kellett Ruff-Nagy triplája, majd duplája (16. perc: 39–32). Lerázni nem tudtuk a vendégeket, a 18. percre feljöttek 44–40-re, és ez a félidő végjátékában sem változott jelentősen (46–43).

A harmadik játékrészt 5–0-val kezdtük, ami lendületbe hozta a csapatot, a 22. perc végén Miller kosár plusz büntetős akciója után először vezettünk tíz ponttal (56–46), Slocum triplája után pedig időt kért a vendégek edzője. Kicsit meg is tört a lendület, de nem annyira, hogy szoros legyen. Goree triplájával megint átbillentünk egy kisebb holtponton (25. perc: 64–50). Sportszerűtlent fújtak a vendégek játékosára, ebből Ruff-Nagy Dóra egy büntetőt bedobott, többet azonban nem tudtunk kihozni. A 27. percben 65–51-re vezettünk, mikor Millerre is sportszerűtlent fújtak. Sokkal többet nem hozott ki ebből a BEAC sem (65–53). A zárószakasz előtt kicsit feljebb kapaszkodott a vendéggárda (69–60), ezt Ruff-Nagy egy büntetővel még megtoldotta.

Anigwe kosár plusz büntetője nyitotta az utolsó tíz percet, Slocum és Miller is triplából volt eredményes (32. perc: 79–60). Slocum újabb trojkájával húsz pont lett a különbség (82–62). Erre be is álltak a csapatok, a 36. percben Török duplája után 88–67-re vezettünk, időt kértek a vendégek. Innen már csendben csordogált a mérkőzés, már csak az volt a kérdés, meglesz-e a száz dobott pont.  Goree duplája után egy pontra kerültünk ettől, egy perc volt hátra (99–71), de már csak vendégkosár esett, így 99–75-re győztünk idei első hazai meccsünkön.

Cziczás László:Nagyon nehéz meccsből érkeztünk, nehezen pörögtünk fel, nem jó ritmusban kezdtük, ez rányomta bélyegét a teljesítményünkre. Amikor megrázta magát a csapat tudtunk egy-két könnyebb kosarat is szerezni. Összességében nem vagyok teljesen elégedettek, de azon dolgozunk, hogy ismét az eddigi két mérkőzésen mutatott arcunkat mutassuk.

Destiny Slocum: Nem sikerült jól a meccs eleje a részünkről, ez negatív spirálba hozta a csapatot, de a második félidőben jobban álltunk bele, agresszívabbak voltunk védekezésben, ez jelentette a különbséget a végén.

Mészárosné Kovács Andrea: Pozitívnak értékelem a mérkőzést, büszke vagyok a lányokra, nagy odaadással, határozottsággal dolgoztunk. A negyedik negyedben kicsit elcsúsztunk védekezésben, előjöttek a hibák, ezeken kell dolgoznunk. Tartottam a meccstől, hiszen kiváló csapat a győri, fizikálisan Euroliga-szintre építették fel az együttest, de minden játékosom hozzá tudott tenni a játékunkhoz, ráadásul voltak kiemelkedő egyéni teljesítmények is.

Tóth Franka: Nagyon küzdős meccs volt, erős csapat ellen játszottunk. Örülünk, hogy megoldottuk, amit megbeszéltünk, az első két negyed kifejezetten extrán sikerült, ezt szeretnénk folytatni a többi meccsen.

Fotó: Nagy Gábor