Továbbra is a WNBA-rájátszásban érdekelt Diamond Millert nélkülözve utaztunk Szekszárdra, ahol a Sió-kupán a szintén átalakult NKA Universitas Pécs ellen játszottuk az elődöntőt. Cziczás László vezetőedző abban bízott, hogy a szerdai, Sopron Basket elleni mérkőzéshez képest lép előbbre játékban a csapat.

NKA Universitas Pécs–SERCO UNI Győr 76–75 (11–15, 29–24, 21–13, 15–23)

Szekszárd, Sió-kupa, elődöntő.

NKA Universitas PEAC: RÁTKAI 5/3, Smailbegovic 5/3, WENINGER 22/3, WILLIAMS 21/3, Olawuyi 6. Cs.: Laczkó 7/3, Tadic 4, Kiss A. 5/3, Mérész 1, Szakolczi. Edző: Jovan Gorec.

SERCO UNI Győr: Slocum 12/12, DOMBAI 13/6, Bach 5/3, Gyöngyösi 3/3, ANIGWE 16/3. Cs.: Dubei 6, Ruff-Nagy D. 5/3, Goree 3, TÖRÖK Á. 12/9, Hegedűs, Molnár. Edző: Cziczás László.

Nehezen lendültünk bele a játékba, két pécsi kosár után Bach szerezte első pontjainkat, majd Dombai triplájával már mi vezettünk. Gyöngyösi is a hárompontos vonalon túlról talált be. Nagy iramú volt a találkozó, tartottuk 4–5 pontos előnyünket. Néha annyira nagy hévvel játszottunk, hogy egymást akadályoztuk a lepattanó megszerzésében, máskor viszont Dubei saját labdáját összeszedve talált be (7–12). A dobások pontosságával mindkét oldalon voltak gondok, de szerencsére mi hibáztunk kevesebbet, így egy negyed után 15–11-re vezettünk.

Pécsi triplára Slocum két hármassal felelt. Továbbra is gyors iramot diktáltunk, jól járattuk a labdát, védekezésben is sokat mozogtunk lábbal, ráadásul Török is beemelt egy trojkát. A vezetésünk nem forgott veszélyben. Amikor mégis kicsit közelebb került a Pécs, valaki villant, 26–23-nál Török dobott újabb hárompontost. A szakasz közepén többször is átdobta kintről a védelmünket a Pécs, fel is jött két pontra (31–29), sőt, a vezetést is átvette (32–33). A félidő hajrájában megint elléptünk (39–34), de a nagyszünetben 40–39-re már a pécsiek vezettek.

A második félidőt nagyon rosszul kezdtük, 47–39-re ellépett a Pécs, lassan azért elkaptuk a fonalat, és felzárkóztunk, de aztán hamar visszaállt a különbség, és a szakasz végén 61–52 volt az ellenfél javára.

A zárófelvonásban megpróbáltuk utolérni az ellenfelet, el is kezdtünk felzárkózni, 63–58-nál az ellenfél edzője időt is kért. A folytatásban két pécsi kosár következett, ekkor Cziczás László kért időt. Ez is hatásos volt, mert mi jöttünk fel 67–64-re, sőt, Dombai triplájával 69–69-nél utol is értük a baranyaiakat. Az utolsó percben Cziczás László időkérését követően mi támadhattunk először, Slocum triplával fejezte be a támadást. A pécsiek két büntetővel egy pontra jöttek fel. Slocum duplája kimaradt, majd szabálytalankodott az amerikai, az újabb két büntetővel a Pécsnél volt a minimális előny. Három másodperccel a vége előtt azonban Török hárompontost dobott. Még időt kért a pécsi edző, és ez elég is volt arra, hogy Williams is trojkát dobjon. Mindez azt jelenti, hogy vasárnap a 3. helyért lép majd pályára csapatunk a Szekszárd–Vasas Akadémia vesztese ellen.

Cziczás László: A negyedik negyedben volt már olyan gyorsabb játék és talán jobb védekezés, amelyből egyre többet szeretnénk látni. Nagyon fegyelmezetlenek vagyunk egyelőre, és össze kell szokni ahhoz, hogy ilyen meccseket meg tudjunk nyerni.

Dombai Réka: Az első félidőben védekezésben voltunk gyengébbek, a második játékrészben már jobbak voltunk ezen a téren. Sok új játékosunk van, még össze kell csiszolódnunk, de ezek a meccsek pont azért vannak, hogy lássuk a hibákat, és azokat kijavítsuk. Holnap edzés, majd újult erővel vágunk neki a bronzmeccsnek, melyet szeretnénk megnyerni.

Fotó: Somogyi Gábor