Az első meccshez képest annyi változás történt a keretünkben, hogy a junior B döntő után csatlakozott Küllős Kíra is.

Szekszárd–SERCO UNI Győr 76–73 (24–22, 16–18, 18–16, 18–17)

Szekszárd, NB I-es női elődöntő, 2. mérkőzés, 1100 néző. V.: Montgomery-Tóth C, Györfy, Minár.

Szekszárd: Horváth B. 4/3, MÁNYOKY 7/3, Boros 3/3, WESTBELD 25/3, MONROE 16. Cs.: Krnjic 4, Theordoreán 7/3, MIKLÓS 10/9, Stanacev, Edző: Djokic Zeljko.

SERCO UNI Győr: Ruff-Nagy D. 5, DUBEI 18/9, CARLETON 21/9, Goree 2, Anigwe 11. Cs.: DOMBAI 12/3, Török Á. 4, Bach, Gyöngyösi, Edző: Cziczás László.

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc állása: 1–1.

A statisztika ide kattintva érhető el.

Két perc után Anigwe révén lett meg az első kosarunk, addigra viszont a hazaiak kétszer is betaláltak (4–2). Bár nem dobtunk igazán jól, a Szekszárd nem tudott ellépni (4. perc: 7–5). Dombai triplája után csak egy pont mínuszban voltunk (9–8). Horváth B. trojkája után viszont négy pontra nőtt a hátrányunk (14–10). Volt labdánk a fordításra, de nem tudtunk élni vele, Mányoky és Miklós viszont beemelt egy triplát (21–14), időt is kért Cziczás László. Carleton kosarával folytatódott a mérkőzés, de nem nagyon tudtunk közelebb kerülni a riválishoz. A negyed hajrája viszont jól sikerült, öt pontot le tudtunk faragni (24–22).

Miklós hármasa nyitotta a második szakaszt, Aniwe szerezte ebben a szakaszban is az első kosarunkat. Sok kimaradt lehetőség volt mindkét oldalon, Carleton triplájával sikerült egyenlíteni a szakasz közepén (29–29), sőt, Dubei hármasa után először vezettünk, ráadásul Djokic Zeljko egy technikait is kapott (31–33). Fej-fej mellett haladt a két csapat, a nagyszünet hajrájában visszavette a vezetést a Szekszárd (36–35). Két negyed után pedig döntetlen volt az állás (40–40).

Horváth B. triplájával kezdődött a második félidő, Anigwe duplából, Dubei hármasból volt eredményes (43–45). Három és fél perc telt el a harmadik szakaszból, ismét a Szekszárd vezetett (47–45). Hosszabb kosárcsend után Monroe kosár plusz büntetőjével öt pontra nőtt a hátrány (50–45). Carleton triplájával kapaszkodtunk. A folytatásban hat ponttal ellépett a hazai gárda, sőt, a labdát is eladtuk, Cziczás László időt is kért (54–48). Dombai közeli kosara nagyon kellett, ahogyan Ruff-Nagy labdaszerzés utáni ziccere is (54–52). A szakasz végét megnyomtuk, ki is egyenlítettünk (56–56), a záró tíz perc előtt pedig 58–56-ra a hazaiak vezettek.

A szakaszt 7–0-val nyitotta a tolnai gárda, nem telt el két perc, de Cziczás László kénytelen volt időt kérni. Három perc után Carleton büntetőivel szereztük első pontjainkat a negyedben, de ez kevés volt, a Szekszárd Monroe kosár plusz büntetője után 66–58-ra vezetett. Dombai a negyedben első akciókosarunkat szerezte, amivel öt pontra zárkóztunk (66–61), most Djokic Zeljko kért időt. Sajnos a folytatás után is a hazaiak pillanatai következtek 71–61-es vezetésüknél ismét időt kért Cziczás László. Egy 7–0-s rohammal ismét nyitottá tettük a mérkőzést. Ruff-Nagy dobhatott büntetőt sportszerűtlen szabálytalanság miatt, az egyik bement, akcióból viszont nem találtunk be. Újabb izgalmak, labdaszerzés után Dubeit faultolták, de csak az egyik ment be. Monroe kosarával hárompontosnyi volt a különbség. Carleton faulttal együtt talált be, a büntető is bement, így kiegyenlítettünk (73–73). Egy perc volt hátra, hazai időkérés után folytatódott a mérkőzés. Bár volt labdánk arra, hogy átvegyük a vezetést, de a döntő kosarat Westbeld dobta egy tripla formájában, így a párharc 1–1-re áll, csütörtökön 18 órakor Győrben jöhet a harmadik, mindent eldöntő felvonás.

Cziczás László: – Ennyi eladott labdával nem lehet meccset nyerni, főleg itt, Szekszárdon. Így is tudtunk szoros meccset játszani, vissza tudtunk kapaszkodni mínusz tízről az utolsó negyedben, ami nagy szívről tesz tanúságot. Ebbe bele tudunk kapaszkodni. Mindkét csapat nyerhetett volna, a dötőbe viszont az a csapat jut be, amelyiknek nagyobb szíve lesz. Parázs derbi várható Győrben.

Bridget Carleton: – Kemény meccs volt, nehéz nyerni itt úgy, hogy ennyi labdát eladunk. Támadásban nagy nyomást helyezett ránk az ellenfél. A harmadik meccsen a hibák számát kell minmalizálni, csak úgy lesz esélyünk bejutni a döntőbe.

Fotó: Nagy Gábor