Török Ágnes betegség miatt nem állt rendelkezésre, ott volt viszont a keretben Bach Boglárka, aki a hétközi Euroliga-meccset hagyta ki hasonló okokból.

Tarr KSC Szekszárd–SERCO UNI Győr 54–78 (16–12, 11–33, 11–12, 16–21)

Szekszárd, NB I-es női mérkőzés, 1200 néző. V.: Praksch, Makrai, Rózsavölgyi.

Tarr KSC Szekszárd: Stanacev 2, Boros 11/6, Theodoreán 3, Szűcs 2, MONROE 10. Cs.: KRNJIC 6, Miklós 5, Westbeld 8, Horváth B. 7/3, Holcz. Edző: Djokic Zeljko.

SERCO UNI Győr: SLOCUM 17/12, DOMBAI 11/3, CARLETON 12/6, GYÖNGYÖSI 10/3, Goree 8/3. Cs.: ANIGWE 18, Dubei 2, Ruff-Nagy D., Bach, Hegedűs. Edző: Cziczás László.

A statisztika ide kattintva érhető el.

Másfél percet kellett várni az első kosárra, azt a hazaiak szerezték triplából. Dombai két perc után volt eredményes, majd a 4. perc elején ugyanő büntetőből egyenlített (3–3). Nem esett sok kosár, a negyed közepén 5–3 volt a javunkra. Jól védekeztünk, viszont a támadójátékunk nekünk is akadozott, így is vezettünk 6–3-ra. Egy 5–0-val fordított a hazai gárda, Carleton egyenlített (8–8). A negyed hajrájában ismét mi kerültünk előnybe, időt is kért Djokic Zeljko (8–12). Lett is eredménye, a negyedből hátralévő bő egy percet 8–0-ra megnyerte a hazai gárda, mely így tíz perc játék után 16–12-re vezetett.

Carletoné volt az első kosár a második szakaszban, majd Goree egy triplát is beemelt, újra vezettünk (18–19), amit Slocum toldott meg két újabb hármassal. Jött is az időkérés a hazaiak trénerétől (18–25). Tovább nőtt a különbség, Gyöngyösi kosár plusz büntetője után tíz pont lett az előnyünk (18–28). Slocum is faulttal együtt volt eredményes, a büntető is jó lett, így megint nyílt az olló. A 19–2-es rohanásunkat zárta le Monroe egy közelivel (15. perc: 20–31). A félidő hajrájában 40–26-ra vezettünk. A félidő legvégén Dombai emelt be egy triplát, a szakaszt pedig az ő duplája zárta le (27–45).

Szünet után Gyöngyösi duplájával már húsz pont volt a különbség (27–47). Jól védekeztünk, sokszor dobásig sem nagyon jutottak a hazaiak. Mi is ezt az egy kosarat tudtuk felmutatni az első három percben, de ez bőven elég is volt. Goree közben begyűjtötte negyedik személyi hibáját. Négy perc után Theodoreán szerezte meg az első szekszárdi kosarat a második félidőben. A szakasz 2–2 volt ekkor. Anigwe is hosszú kosárcsendünket törte meg, ezzel ugyanannyi volt a különbség, mint a nagyszünetben (31–49). Ez a játékrész nem a kosárlabda szépségeiről szólt, de mivel nem engedtük közelebb a hazaiakat, ez is belefért. A zárófelvonás előtt 57–38 volt a javunkra.

Az utolsó tíz percben húsz pont fölé nőtt a távolság (38–59). Slocum triplája után gyakorlatilag végérvényesen eldőlt a találkozó. A játék képében legalábbis nem volt benne a fodulat. Boros triplája után azért Cziczás László időt kért, de még mindig nagy volt az előny (46–63). Ez állandósult is a folytatásban, igazából már csak az volt a kérdés, mekkora lesz a különbség a végére. Djokic Zeljko még kért egy időt 46–70-nél, de érdemi változást már nem hozott.

Cziczás László: – Mindkét csapat hősiesen küzdött. Emellett mi nagyon fegyelemeztten játszottunk, több jó egyéni teljesítmény is volt nálunk, de csapatknt remekeültünk elsősorban. A védekezést minimális hibával lehoztuk, amiért jár a gratuláció a lányoknak. A második negyedben olyan ritmust tudtunk diktálni, mellyel megfelelő különbséget tettünk közé, utána próbáltuk védeni az eredményt, azt gondolom, sikerrel. Szekszárdon ennyi ponttal nyerni nagy dolog. Megérdemlik a játékosok, hogy kapjanak egy kis pluszpihenőt.

Gyöngyösi Janka: – Büszke vagyok a lányokra, olyan agresszivitással játszottunk, hogy nem lehetett más a vége, mint a győzelem. Örülök, hogy ilyen jól ment a játék, próbálom ezt hozni a jövőben is.