Destiny Slocum nélkül, de már a felgyógyult Cyesha Goree-val a sorainkban léptünk pályára a negyeddöntő második mérkőzésén, a Vasas Akadémia otthonában.

Vasas Akadémia–SERCO UNI Győr 48–88 (17–23, 14–27, 9–23, 8–15)

Budapest, NB I-es rájátszás, 2. mérkőzés, 100 néző. V.: Fodor, Rózsavölgyi, dr. Popgyákunik.

Vasas Akadémia: Taylor 2, Szerencsés 2, Tóth O. 4/3, JÁHNI 12/9, SALAMON 14/3. Cs.: MADÁR K. 10/3, Boros 1, Gelei, Kádár 2, Villányi 1. Edző: Milos Pavlovic.

SERCO UNI Győr: RUFF-NAGY D. 15/9, DUBEI 11/9, CARLETON 9/6, TÖRÖK Á. 10/6, ANIGWE 18. Cs.: DOMBAI 13/3, Gyöngyösi 3/3, Bach 2, Goree 4, Hegedűs 3, Molnár L., Küllős. Edző: Cziczás László.

A meccs statisztikája ide kattintva érhető el.

A Vasas kezdett jobban, az első negyed első felében gyakorlatilag végig vezetett, 11–11-nél Carlton triplájával hosszabb idő után vezettünk megint. Ezt Tóth egy hármassal még egalizálta, majd Madár büntetőivel ismét a hazai csapat vezetett, a szakasz végét azonban megnyomtuk, és egy 9–1-es rohanással hatpontos előnnyel zártuk.

A második tíz percet 5–0-val kezdtük, és folytattuk is a nyomásgyakorlást. A 15. percben már 37–22 volt a javunkra. Tíz pont körüli különbségre álltak be a csapatok, és ahogyan az első negyedet, úgy a másodikat is egy 9–1-es rohammal fejeztük be, így 30–41-ről majdnem húsz pontra hizlaltuk az előnyünket a nagyszünetre (31–50).

A második félidőt 10–0-val nyitottuk, négy perc után talált be először a negyedben a Vasas, igaz, az tripla volt. Ruff-Nagy válaszolt hasonló értékű kosárral. A szakasz hajrájában sikerült még tovább növelni az előnyt, így a zárófelvonás előtt 73–40-re vezettünk.

Ebben egy 4–0-val nyitva közel kerültünk a 40 pontos differenciához. A meccs és a párharc eldőlt, a hátralévő időben már mindkét csapat csak szerette volna minél előbb letudni a találkozót. Csapatunk az előnyét igyekezett jól menedzselni, ez összességében sikerült is. Mindez azt jelenti, hogy simán jutottunk be az elődöntőbe, ahol a Szekszárd és a TFSE-MTK párharc győztesével találkozunk majd.

Cziczás László: Örülünk az elődöntőbe jutásnak. Tudtuk, hogy sok sebből vérzik a Vasas. Voltak olyan periódusok a meccsen, amelyekkel egészen elégedett voltam. A hibák számát minimalizálni kell majd a folytatásban, de most jó szívvel adok pár szabadnapot a csapatnak.

Ruff-Nagy Dóra: Számítottunk arra, hogy talán könnyebb lesz továbbjutni, de kellően fel is készültünk a Vasasból, fegyelmezettek voltunk. Tudtuk, hogy itt nem lehet elveszíteni egy meccset sem. Kicsit nehezen kezdtünk, de szépen felvettük a meccs ritmusát, és végül sima győzelmet arattunk.

Fotó: Vörös Dávid