Csapatból hiányzott Dubei Debóra, aki az elutazás előtti utolsó edzésen szenvedett kisebb sérülést. Állapota szerencsére nem súlyos, óvatosságból hagyta csak ki az összecsapást. A vasárnapi, Sopron elleni megyei rangadón minden bizonnyal már újra keretben lesz a válogatott kosárlabdázó. Kristine Anigwe továbbra sem áll rendelkezésre, így ezúttal is tartalékosan kellett felvenni a versenyt az olaszokkal.

Virtus Segafredo Bologna–SERCO UNI Győr 76–70 (28–17, 18–23, 18–13, 12–17)

Bologna, női Euroliga-mérkőzés, B csoport, 9. forduló. V.: Szimeonidisz (görög), Sanchez Gonzalez (spanyol), Theis (német).

Virtus Segafredo Bologna: Barberis 3/3, Pasa 2, ZANDALSINI 13, COX 12/9, ANDRE 14. Cs.: Consolini, Rupert 9/3, PETERS 18/6, Del Pero, Orsili 5/3. Edző: Pierre Vincent.

SERCO UNI Győr: SLOCUM 23/12, Bach 2, Carleton 10/3, TÖRÖK Á. 15/9, Goree 2. Cs.: Dombai 7/3, Ruff-Nagy D. 7/3, Hegedűs 4, Gyöngyösi. Edző: Cziczás László.

A statisztika ide kattintva érhető el.

Az első negyedben lassan vettük fel a meccs ritmusát, három és fél perc elteltével, 7–0-ás hazai vezetésnél Carleton büntetőiből – pár másodperc alatt ötször kísérletezett, ebből három volt jó – szereztük meg első pontjainkat. A folytatásban 15–3-ra ellépett a Bologna. Innentől kiegyenlítetté tettük a meccset, de ez csak arra volt jó, hogy állandósuljon a tíz pont körüli különbség.

A második tíz percet 6–0-val kezdtük, öt pontra megközelítettük ezzel a hazaiakat. Jól tartottuk magunkat, a hazaiak most közel sem játszottak olyan eredményesen, ezt kihasználva a 16. percben 34–30 állt az eredményjelzőn. Nagyon nem hiányzott Peters triplája. A félidő hajrájában volt egy rövid kosárcsendünk, megint tíz pont fölé nőtt a különbség (41–30). Cziczás László időt kért, ami után egy 10–3-as rohanással megint felzárkóztunk (44–40). A félidőt egy hazai dupla zárta le.

A harmadik szakaszban is tartotta a lépést a hazaiakkal csapatunk, a negyed közepén ugyanúgy hat pont volt a hátrányunk, mint a nagyszünetben (53–47). A negyed második felét aztán megint megnyomta kicsit a Bologna, így a zárófelvonás előtt visszaállt a meccs első tíz percében kialakult 11 gólos különbség (64–53).

Az utolsó negyedben megint beragadtunk az elején, pillanatok alatt 71–53 lett az állás. Török Ágnes triplájával meglettek az első pontjaink a szakaszban. Ez egy 7–2-es roham nyitánya volt, de fordulatot ez már nem hozott, a végére azért hat pontra feljöttünk, de tartalékos csapatunktól – noha a meccs több szakaszában is méltó ellenfele volt a Bolognának – ebben a felállásban ennél többre nem futotta erejéből, így másodszor is kikapott az olasz együttestől.

Cziczás László: Hősies küzelmen vagyunk túl, és talán ha még egy picit koncentráltabbak vagyunk, talán szorosabb eredményt is elérhettünk volna. Ettől függetlenül láttam előrelépést a csapat játékában, amire tudunk építeni a jövőben.

Török Ágnes: Óriási energiákat mozgattunk meg a mai meccsen, hiszen annak ellenére, hogy több játékosunk hiányzott és magasságban is hátrányban voltunk, hatalmasat küzdöttünk. Azok a pici extrák hiányoztak, amivel közelebb tudtunk kerülni hozzájuk, így egy hatpontos vereség lett a vége, de abszolút emelt fővel hagyhattuk el a parkettet. Ebből kell energiát merítenünk a vasárnapi rangadóra, mivel nagyon fontos mérkőzés vár ránk, amit szeretnénk megnyerni.

Fotó: fiba.basketball