SERCO UNI Győr–London Lions 76–82 (22–25, 21–20, 23–16, 10–21)

Győr, Fűzy Ákos-Tapodi Péter-emlékmérkőzés, 500 néző. V.: Benczur, Tőzsér, Jankovics.

SERCO UNI Győr: Slocum 15/9, Dubei 13/9, Török Á. 4, Gyöngyösi 5/3, Goree 18/6. Cs.: Dombai 13/3, Ruff-Nagy D. 8/6, Molnár, Küllős. Edző: Cziczás László.

London Lions: Beckford-Norton 6, Kataintic 6, Syntsina 15/9, Winterburn 25/6, Wilkinson 10. Cs.: Meyers 4, Cox, Landrum 16/3. Edző: Stella Kaltsidou.

Mintegy ötszáz néző előtt a Slocum, Dubei, Török Á., Gyöngyösi, Goree összeállításban kezdtük a Fűzy Ákos-Tapodi Péter-emlékmérkőzést, melyen az első negyed első felében jobbára a London Lions vezetett. Goree közelijével aztán átvettük a vezetést, amit Dubei egy triplával megfejelt (15–11). Időt kértek a londoniak, de mi szereztünk újabb kosarat. Nálunk egyébként pályára lépett hosszabb sérülése után Dombai Réka. Két perccel a negyed vége előtt egál volt az eredmény (17–17), most Cziczás László kért időt, és noha utána 22–17-re elléptünk, a játékrész hárompontos vendégvezetéssel zárult (22–25).

A második tíz percet 7–0-val indította, a 15. percben 39–28 volt a szigetországiak javára, Dubei triplájával kerültünk újra tíz ponton belülre, sőt hat pontra felzárkóztunk (33–39). A félidő hajrája nekünk sikerült jobban, 43–43-nál egyenlítettünk, a nagyszünetben pedig 45–43-ra vezettek a britek.

A második félidőt mi kezdtük jobban, előnybe is kerültünk (47–45). Hullámzott a játék, a szakasz közepén ismét a London vezetett (52–53), Slocum duplájával, Dombai triplájával viszont lélegzetvételhez jutottunk (57–53). Állandósult s 2–4 pontos vezetésünk, a játékrész végére ez öt pontra nőtt (66–61).

A zárófelvonásban egy triplával kezdett az ellenfél, majd hosszabb kosárcsend következett. A holtpontról a vendégek mozdultak el előbb (66–66). Továbbra sem találtuk az utat a gyűrűbe, miközben a vendégek azért be-betaláltak, az utolsó öt perc előtt 73–66-ra vezettek, azaz ez a szakasz 12–0 volt a javukra. A játékrész 6. percében Dombai büntetőkből megszerezte első pontjainkat ebben a negyedben. A végjátékban megszereztük első akciókosarunkat is, Ruff-Nagy dobott triplát (71–78). A legvégén Slocum is dobott egy trojkát, a vége 82–76-os vendégsiker lett. 

Cziczás László: Továbbra is még a fizikai munkán van a hangsúly, az eredmény most másodlagos,  ettől függetlenül kicsit szomorú vagyok, hogy mégsem sikerült nyerni. Sokat kell még dolgozni, de ahogy bővül a rotációs lehetőség, és jönnek vissza a játékosok, remélhetőleg úgy lesz egyre jobb a játék. Aminek nagyon örülök, hogy ennyi néző kilátogatott a mérkőzésre. Köszönjük nekik a szurkolást.

Dombai Réka: Kedden kaptam zöld utat, hogy már teljes intenzitással edzhetek, így reméltem, hogy pályára lépek. Nagyon jó volt majdnem négy hónap után játszani. A lábammal nem volt gond, egy kicsit elfáradtam, de bízom benne, idővel egyre jobb lesz, ahogyan a csapat játéka is.

Stella Kaltsidou: Nagyon jó mérkőzés volt, a Győr egy rendkívül erős ellenfél, Euroligás csapat. Segítettek feltárni a gyengeségeinket, amiből nagyon sok volt ma. Sok volt az eladott labda, sok volt a hiba a védekezésben is. Voltak jó dolgok, amiből azt kell megtanulnunk, hogyan teljesítsünk magas szinten hosszabb ideig. Ebből a szempontból jól szolgálta a felkészülésünket ez a találkozó.

Holly Winterburn: Eléggé hátrányosan álltunk fel, mivel nem voltak magasembereink, de végre jó volt rendes ellenfél ellen pályára lépni. Mivel felkészülési meccs volt, nem volt túl szép a játék, de sokat tanultunk belőle. Az eredmény nem sokat számít ilyenkor, inkább a szerzett fejlődés.

Fotó: Nagy Gábor