A bravúr reményében utaztunk Lengyelországba. A csapatból továbbra is Diamond Miller hiányzik csak, aki odahaza kezelteti kisebb térdsérülését.

KGHM BC Polkowice–SERCO UNI Győr 92–82 (23–23, 22–18, 12–13, 18–21, 17–7)

Polkowice, női Euroliga-mérkőzés, B csoport, 5. forduló. V.: Teixeira (portugál), Tetik (török), Vavrová (cseh).

KGHM BC Polkowice: GAJDA 15/6, FRISKOVEC 18/12, Fraser 16/3, SYKES 18/6, SZTANKOVICS 12. Cs.: Banaszak 8, Gertchen 2, Collier 3, Piestrzynska, Kosla. Edző: Karol Kowalewski.

SERCO UNI Győr: Slocum 13/9, DUBEI 12/6, Bach 8, GOREE 12/3, ANIGWE 16. Cs.: Dombai 10/3, Török Á. 6/6, Ruff-Nagy D. 5/3, Hegedűs. Edző: Cziczás László.

A statisztika ide kattintva érhető el.

Anigwe szerzett vezetést, amire egy 6–0-ás rohammal válaszoltak a lengyelek. Goree triplája jókor jött. Egy újabb 6–0-val ellépett a Polkowice, de nem törtünk meg, felzárkóztunk (16–15), és innentől fej fej mellett haladt a két csapat. A tíz perc után döntetlen volt az állás, Török Ági triplájával egalizáltuk az eredményt (23–23).

A második szakaszban sem nagyon változott a játék képe. Ruff-Nagy hárompontosával indítottunk, és egy darabig nálunk is volt az előny (27–31). Az újabb 6–0-ás hazai rohanás végén megint a lengyelek vezettek. Váltva estek a kosarak, a félidő hajrájában tudott egy kicsit megugrani a házigazda (45–38), de Slocum hármasával négy pontra feljöttünk a nagyszünetre.

A második félidő elején Dubei emelt be egy trojkát, Anigwe kosarával pedig mi voltunk egy kicsit előbbre (45–46). A Polkowice is megszerezte első kosarat a szakasz során, ezután pedig kicsit „befagyott” az eredményjelző. Sykes büntetőivel a hazai együttes mozdult el a holtpontról (25. perc: 49–46). Anigwe megtörte a kosárcsendünket. Bach büntetőivel pedig újra vezettünk(49–50). A negyedből hátralévő időben többször is mi vezettünk két ponttal, de mindig egyenlítette a lengyel csapat, sőt, Friskovec triplájával visszavette a vezetést a Polkowice. Török hármasa lejött a gyűrűről, újabb kosár pedig nem esett.

Triplára tripla volt a válasz: Dubei dobta az elsőt, Gajda a másodikat (60–57). Ötpontos hátrányban a Goree ellen elkövetett szabálytalanságot sportszerűtlennek ítélték a játékvezetők. Ebből három pontot szereztünk, de sajnos egy hármast is bekaptunk. Dombai kosarával megint közelítettünk ellenfelünkhöz (65–62). Továbbra is szoros volt az állás, olyannyira, hogy Anigwe két büntetőjével egyenlítettünk (67–67), Slocum egyik büntetője után pedig megint vezettünk. Nem hiányzott a hazai tripla (72–68). Slocum újabb hármasával egy pontra feljöttünk, majd Goree duplája után vezettünk is (72–73). Anigwe fontos lepattanót szerzett, 20 másodperccel a vége előtt pedig Bach harcolt ki faultot. Mindkét büntetőjét bedobta, de Friskovec egy triplával egyenlített (75–75). Most mi kértünk időt, 14 másodpercünk volt kosarat dobni, de nem sikerült. Jöhetett a hosszabbítás.

Ezt 5–0-val indították a hazaiak, Anigwe két duplája adott reménysugarat, de Sykes megvillantotta klasszisát: a hármasa kegyelemdöfés volt. Dubei két büntetőjével egy tripla volt csak a különbség (84–81), de nem volt esélyünk ilyen kosarat dobni, sőt, egy 4–0-val a Polkowice lezárta a meccset.

Csapatunk ismét hatalmasat küzdött, de második idegenbeli találkozóját is elveszítette hosszabbítás után.

Cziczás László: Nagyon szomorúak és csalódottak vagyunk. Annak ellenére, hogy kiváló csapattal játszottunk, reális esély volt a győzelemre, és immáron másodjára énkeli ki a sajtot a szánkból az ellenfelünk. Próbálunk pozitívan állni a dologhoz, keressük a jót a rosszban. Ezek a vereségek remélhetőleg megerősítenek minket, és a tapasztalatunkat előnyünkre tudjuk használni majd a magyar bajnoki rangadókon.

Cyesha Goree: – Ismét kemény küzdelmen vagyunk túl az Euroligában. Ha meg tudjuk oldani, hogy a negyedik negyedre összeszedett előnyünket meg is tudjuk tartani, az igazán sokat segítene a jövőre nézve. Még a hosszabbításban is keményen játszottunk, de ellenfelünk jól dobott kintről a végjátékban, nekünk pedig nem ment be semmi. Tanulunk a mostaniból, és csapatként küzdünk a következő hetekben, hogy továbbra is versenyképesek legyünk az Euroligában.

Fotó: fiba.basketball