Cyesha Goree családi okok miatt hazautazott a héten, ahonnan csak a meccs napján ért vissza. Bár a magyar válogatott játékos keretben volt, nem lépett pályára, míg Diamond Miller kisebb sérülés miatt hagyta ki a találkozót. Dubei Debóra szemsérüléséből szépen gyógyul, ő is kívülről nézte a találkozót.

BKG Prima Szigetszentmiklós–SERCO UNI Győr 66–88 (20–19, 17–21, 14–24, 15–24)

Szigetszentmiklós, NB I-es női mérkőzés. V.: Cziffra, Rózsavölgyi, Nepp.

BKG: Zsámár 3/3, Aldazabal 3/3, MULLINGS 17, MAROTTA 20/9, BALTKOJIENE 15/6. Cs.: Koch 5/3, Takács D., Bajzát, Rozmán 3/3, Duka, Gróf, Herzog. Edző: Gedei Tibor.

SERCO UNI Győr: SLOCUM 26/12, DOMBAI 11/3, Török Á., Gyöngyösi, ANIGWE 21/6. Cs.: BACH 12, HEGEDŰS 7/3, Ruff-Nagy D. 7, Molnár L. 4, Küllős. Edző: Cziczás László.

A statisztika ide kattintva található.

Az első félidő teljesen kiegyenlített játékot hozott. Tartalékos csapatunkkal nagyon jól tartotta a lépést a hazai gárda, mely a bajnoki nyitányon kis híján meglepte a Szekszárdot. Most is tapadt együttesünkre, sőt, az első két negyedben szinte végig ők voltak előnyben. Az első tíz percben csupán a legelején, Slocum hármasa után vezettünk (2–3). A második szakaszban már inkább a nevünk mellett állt több pont, de hullámzó volt a játék, a félidő hajrájában fordítottak a házigazdák (34–30), de a nagyszünetben már 40–37 volt a javunkra.

A második félidőt ellenállhatatlanul kezdtük, egy 17–2-es rohanással tetemes előnyt sikerült kiépíteni. Megroppantani azonban nem sikerült a BKG-t, mely kicsit tudott faragni hátrányából, a zárófelvonás előtt 64–51-re vezettünk. Az utolsó szakaszban megint megnyomtuk az elejét, a 35. perc legelején Anigwe kosarával húsz pontra nőtt a különbség (56–76). A hazaiak edzője időt kért, de fordulatot már ez sem hozott. Csapatunk a második félidőben érvényesítette a papírformát, és összességében magabiztosan hozta a kötelezőt.

Cziczás László: A győzelemmel elégedett vagyok. Furcsa körülmények vannak most körülöttünk, ezért is számítottunk nehéz meccsre, ez be is igazolódott. Amíg a hazaiak bírták erővel, jó partnerek voltak, ezért jár az elismerés nekik, de megdicsértem az öltözőben a saját csapatomat is.

Bach Boglárka: Tudtuk, hogy a BKG az előző meccsein megnehezítette az ellenfelei dolgát. A második félidőben voltunk annyira agresszívek védekezésben, hogy abból könnyű kosarakat tudtunk szerezni, és eldöntöttük a mérkőzést.

Fotó: Nagy Gábor