Az év utolsó mérkőzését a csoport első helyezettjének otthonában zártuk.

ZVVZ USK Praha–SERCO UNI Győr 75–71 (14–19, 25–12, 20–24, 16–16)

Prága, női Euroliga-mérkőzés, B csoport, 10. forduló. V.: Teixeira (portugál), Smiljanic (szerb), Radinovic (montenegrói).

ZVVZ USK Praha: Oblak 9/3, Ayayi 4, Conde 9, Voracková 5/3, MAGBEGOR 18/6. Cs.: HOF 21, Vyoralová 9/3, Andelová. Edző: Natalia Hejková.

SERCO UNI Győr: SLOCUM 16/12, Dubei 6/6, Bach, CARLETON 16/9, GOREE 14/3. Cs.: DOMBAI 9/3, Török Á. 7/6, Ruff-Nagy D. 3/3, Hegedűs. Edző: Cziczás László.

A statisztika ide kattintva érhető el.

Remekül kezdtük a mérkőzést, Slocum triplája egy 8–2-es roham nyitányát jelentette. A folytatásban megmaradt a lendület, 11–4 után tudott közelíteni a csoportelső cseh bajnok, de 10–11 után ismét nőtt a vendégelőny, a negyed végéig kitartott ez a különbség (14–19). A második tíz perc elején nyolc pont is volt a győri előny, de aztán a Praha elkezdett felzárkózni, a szakasz közepén Voracková triplájával először vezetett a házigazda (26–25). A hosszabb kosárcsendet Goree büntetője törte meg (28–26). A félidő hajrájában a házigazdák felé nyílt az olló, 34–26 is volt már a javukra, húsz perc után is nyolc pont volt a differencia (39–31).

A második félidőben hullámzott a játék, hol kisebb, hol nagyobb volt a két csapat közötti különbség. A csehek 47–39-es vezetését követően feljöttek Törökék két pontra (49–47), és bár megint újítottak Natalia Hejková tanítványai, amire újfent volt válasz, így a zárófelvonás előtt mindössze négy pont hátrányban voltunk (59–55). Ebben is hasonló volt a forgatókönyv, többször közelítettek a vendégek ellenfelükhöz, akik azonban mindig visszaverték az újabb rohamot. A hajrá 73–65-ről kezdődött, ezt az időszakot 6–2-re megnyertük, így bár vereséggel zártuk az évet, ám ezért a küzdésért is minden dicséretet megérdemelnek a lányok, hiszen a végső győzelemre is esélyes prágaiak dolgát alaposan megnehezítette.

Cziczás László: Továbbra is azt a szintet hoztuk, amire ráléptünk egy ideje. Szemmel látható a csapaton a fejlődés, egyre inkább kezdünk összeszokni és megérezni egymást. A jövőben erre tudunk építeni. Annak ellenére, hogy nem sikerült újabb győzelmet szerezni az Euroligában, én úgy gondolom, ezeknek a vereségeknek meg lesz a pozitív hozadéka!

Bridget Carleton: Kemény meccs volt, de jól harcoltunk, különösen idegen pályán. Úgy érzem, mérkőzésről mérkőzésre egyre jobbak vagyunk, és alig várom, hogy ezen az úton folytassuk tovább az új évben.

Fotó: fiba.basketball