Kristine Anigwe újra ott volt a csapatban, Molnár Laura viszont óvatosságból ezt a meccset is kihagyta.

TFSE-MTK–SERCO UNI Győr 67–75 (20–18, 11–26, 16–17, 20–14)

Budapest, NB I-es női mérkőzés, 300 néző. V.: Minár, Major, Kapusi.

TFSE-MTK: Dúl T. 9/3, DÚL P. 11/6, SZABÓ F. 11/3, Carter 11/3, Németh A. 6. Cs.: CZINANO 12, Burján, Baa 7/3, Király. Edző: Hegedűs Péter.

SERCO UNI Győr: Slocum, DOMBAI 17/9, CARLETON 15/3, GYÖNGYÖSI 10/3, Goree 6. Cs.: ANIGWE 17, Ruff-Nagy D. 2, Dubei 6, Bach 2, Török Á. Edző: Cziczás László.

A statisztika ide kattintva érhető el.

Goree kosarával mi szereztünk vezetést, de aztán az első negyedben már csak 6–5-nél volt nálunk az előny, a hazaiak végig 3–5 ponttal vezettek. Egészen a szakasz végéig ez volt a forgatókönyv, az utolsó másodpercben aztán Dombai szerzett kosarat, így 20–18 volt a házigazda javára tíz perc elteltével.

A második szakaszt 8–2-vel kezdve hamar átvettük a vezetést, és az irányítást is. Innentől  mi domináltunk, a negyed közepén már hét pont volt ide (26–33). Egy triplával és egy kosár plusz büntetős akcióval három pontra felzárkózott a TFSE, de Dombai is beemelt egy trojkát, majd Gyöngyösi közelről volt eredményes. Még az is belefért, hogy Anigwe egyik büntetőjét kihagyja, a félidő hajrájában tíz pont fölé hizlaltuk az előnyt, így megnyugtató előnnyel mehettünk a nagyszünetre (31–44).

A harmadik negyed első két perce nem igazán sikerült jól, a hazaiak egy 6–0-s rohammal közelítettek, időt is kért Cziczás László. Dombai hármasára és duplájára, valamint Anigwe közelijére építve egy 7–0-val válaszoltunk, ezzel visszavertük a TFSE további felzárkózási kísérletét. A pontgyártást Carleton folytatta, így a 25. percben 16 pont volt a különbség (37–53). Baa tett pontot a rohanásunkra, de kellő távolságban tartottuk a TFSE-t. A játékrész második felében jelentősen nem változott a meccs képe, a zárószakasz előtt 61–47-re vezettünk.

Az utolsó felvonásban nem potyogtak a kosarak, az első három percet 3–2-es részsikerrel hozta le a TFSE, de még mindig 13 pont előnyben voltunk. Ebbe talán egy kicsit belekényelmesedtünk, öt perccel a vége előtt időt is kért Cziczás László, mert a hazai csapat „benézett” tíz ponton belülre (57–65). Anigwe kosár plusz büntetője nagyon kellett, de nem roppantak meg a fővárosiak, akik 62–68-ra felkapaszkodtak, de a győzelmünk igazán nem forgott veszélyben. A sikerrel bebiztosítottuk a második helyünket az alapszakaszban.

Cziczás László: Nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Részünkről azért volt fontos ez a mérkőzés, mert tudtuk, hogy a győzelemmel megszerezzük a második helyet. Ez sikerült, ennek szellemében folytatjuk tovább a munkát.

Kristine Anigwe: Jó meccs volt, kemény edzések vannak mögöttünk. Az első félidőben jól játszottunk, a másodikban kellett dolgozni azon, hogy csapatként lépjünk előre. Összességében elégedettek lehetünk.  

Fotó: Borhi Mihály