Villeneuve d’Ascq–SERCO UNI Győr 93–92 (22–32, 23–17, 20–20, 19–15, 9–8)

Lille, női Euroliga-mérkőzés, B csoport, 1. forduló. V.: Csender (román), Gajdosz (lengyel), Smiljanic (szerb).

Villeneuve d’Ascq: Heriaud 3/3, BURKE 29/6, SALAUN 12/6, SMALLS 19/9, DIABY 19. Cs.: Zellous 3, Hirsch 4, Gueye, Lisowa Mbaka 4. Edző: Rachid Meziane.

SERCO UNI Győr: SLOCUM 13/9, DUBEI 21/15, BACH 11/3, Goree 12/6, ANIGWE 27. Cs.: Dombai 6, Török Á., Ruff-Nagy D. 2, Hegedűs. Edző: Cziczás László.

A statisztika ide kattintva érhető el.

A hazaiak szereztek vezetést, majd a 45. másodpercben Kristine Anigwe dobott a 2016/17-es szezon után újra győri kosarat az Euroligában. Talán ez adott lendületet a lányoknak, hiszen nem sokkal később 11–3-ra vezettünk. Nem nagyon találta az ellenszert a játékunk ellen a hazai alakulat, hiszen a folytatásban is domináltunk, 17–8 után kicsit megakadtak a pontgyártásban a csapatok, de egy 5–0-ás rohanással kapaszkodtak a franciák, de mielőtt nagyon izgultunk volna, megint elléptünk (17–27). A szakasz is tízpontos előnyünkkel zárult (22–32).

A második szakaszt 4–0-val kezdte a Villeneuve, amire volt válaszunk, hiszen tíz pont fölé nőtt a különbség (28–39). Innen a házigazdák egy 13–0-ás futással átvették a vezetést (41–39). Anigwe majdnem négy perc kosárcsendünket tört meg egy duplával, ami után újra mi kerültünk előnybe, négy ponttal vezettünk a nagyszünetben (45–49).

A második félidőben is jól alakult az eredmény, megint el tudtunk lépni tíz ponttal (49–59), de a Villeneuve triplákkal kapaszkodott, a 25. percben két pontra megközelített bennünket (59–61). Nagyon kellett Slocum duplája. A folytatásban egy 6–0-val megint megnyugtatóbb lett az előny (61–69). A hullámvasút folytatódott, a francia csapat a zárónegyed végére megfelezte hátrányát (65–69).

A zárófelvonásban Dombai szerezte az első kosarat, melyre két duplával feleltek a hazaiak (69–71). Nem sokkal később már csak egy pont volt az előnyünk (74–75), sőt, Diaby duplája után hosszú idő után újra a francia csapatnál volt az előny (76–75). Időt is kért Cziczás László. Nem alakult jól az eredmény, négy pontra nőtt a hátrányunk (79–75). Goree triplája mint egy falat kenyér, úgy kellett 81–77-nél. Akárcsak utána a duplája, hiszen így újra mi vezettünk. Újra időt kért Cziczás László, ami után Bach talált be, a Villeneuve támadóideje pedig lejárt a túloldalon. Nem sikerült újabb kosarat dobni, viszont Burke egy triplával egyenlített, 43 másodperccel a vége előtt. Megint időt kért a vezetőedzőnk. Végig tudtuk támadni ezt az időt, de kosarat nem szereztünk, így jöhetett a hosszabbítás.

Ebben a vendéglátók kerültek előnybe egy 7–0-ás rohammal (91–84). Bach kosara adott némi reményt, főleg, hogy megint kivédekeztünk egy francia támadást. Sajnos ezt nem tudtuk kihasználni, pedig láthatóan mindkét csapat már fáradt az őrült tempóban. A végén Dombai még labdát csent, a triplája azonban kijött, hat tizedmásodperc volt hátra, ami egy duplára volt elég, így végül egy ponttal kikaptunk egy olyan meccsen, melyen sokáig mi álltunk győzelemre.

Cziczás László: Nagyot küzdött mindkét csapat, mindegyik megérdemelte volna a győzelmet. Új csapat vagyunk a ligában, tele új játékosokkal. Nagyon elégedett vagyok, hatalmas küzdöttünk ilyen fizikális csapat ellen. Az út, amelyiken járunk, nagyon jó. Ha így folytatjuk, sok szép sikert érhetünk el itt is és a magyar bajnokságban is.

Dubei Debóra: - Sajnálom, hogy nem tudtuk megnyerni a mérkőzést. A mi kezünkben volt az esély. Az elején nagyon jó dobóformát mutattunk, de sajnos a végére elfáradtunk. Reméljük ,hazai pályán vissza tudunk vágni a francia csapatnak.

Fotó: fiba.basketball