Április 30-án és május 1-jén Debrecenben rendezik meg a MEFOB Feszt részeként a kosárlabda egyetemi bajnokság négyes döntőjét, ahova a Miskolci Egyetem, a Testnevelési Egyetem és az ELTE mellett címvédőként az UNI Győr-SZESE együttese jutott be.

 

A győriek az elődöntőben az ELTE-vel találkoznak, azaz már a négy között megismétlődik a tavalyi finálé.

 

Az elmúlt év után az új évad versenykiírása megváltozott, eddig limitált volt az A csoportos játékosok száma, ezt a szabályt törölték, ugyanakkor az még érvényes, hogy a rájátszásban, így a négyes döntőben csak azon élvonalbeli játékosok léphetnek pályára, akik az alapszakasz mérkőzéseinek legalább 50 százalékán játszottak. A versenyiroda állásfoglalása szerint így az ELTE 6, a TE és a Miskolc 4–4, míg az UNI Győr-SZESE 2 NB I-es játékossal – Rozmán Lilla és Baffy Fanni – vehet részt a sorozat végjátékában.

 

A győriek az alapszakaszban másodikak lettek, a negyeddöntőben pedig kettős győzelemmel jutottak túl a BME-MAFC együttesén.

 

Dr. Barthalos István, a győriek edzője így nyilatkozott az esélyekről, a várakozásairól: „A történelem megismétli magát, hiszen ismét összekerültünk az ELTE-vel, igaz, most a nagydöntőbe jutásért küzdünk. Úgy vélem, egy ilyen tornán bármi megtörténhet. Mi teljes kerettel utazunk, a csapat jól felkészült, kellően motivált. Bízunk a lehető legjobb eredmény elérésében.”

 

A MEFOB fesztivál kosárlabda programja:

Április 30., vasárnap

13 óra: UNI Győr-SZESE–ELTE-BEAC

15.15 óra: Miskolci Egyetem–TFSE

Május 1., hétfő

9 óra: bronzmérkőzés

13.30 óra: döntő

Fotó: Nagy Gábor