Szombaton a magyar bajnokság elődöntőjének első mérkőzése következik a Városi Egyetemi sportcsarnokban, amikor csapatunk, a SERCO UNI Győr a TARR KSC Szekszárd együttesét fogadja. A tolnaiak ellen idén mindkét alapszakasz meccset sikerült megnyernünk, bár a hazai igencsak szorosra sikeredett. A nagy téttel bíró találkozó előtt Cziczás László vezetőedző, Török Ágnes csapatkapitány és Ruff-Nagy Dóra mondta el véleményét.

 

Cziczás László: Izgatottan várjuk az elődöntő első mérkőzését, amire egy sok nehézséggel tarkított időszak után érkezünk meg. Ettől függetlenül az utóbbi három hét jól telt, kicsit hosszú volt, de úgy gondolom, aprólékosan és részletesen felkészültünk az ellenfelünkből. Nagyon várjuk már az összecsapást, hiszen erre készültünk gyakorlatilag egész évben, ezért küzdöttünk és hajtottunk, hogy az elődöntőt hazai pályán tudjuk elkezdeni. Ez megvalósult, szóval már csak az kell, hogy ezt az előnyt megtartva be is jussunk a döntőbe.

Török Ágnes: Nagyon izgatottan várom az elődöntőt, hiszen egy hosszabb szünet után lépünk pályára, ami egy kicsit szokatlan volt. Én mégis úgy gondolom, hogy sikerült a lehető legjobban kihasználni ezt a kis pihenőt a bajnokságban és egy kicsit dolgozhattunk saját magunkon, és a Szekszárd elleni felkészülésen. Természetesen kiélezett küzdelmet várok az elődöntő összes találkozóján, így már most szombaton is, hiszen mindkét együttesnek nagy dolog lenne, ha döntőbe kerülhetne. Megpróbálunk építkezni az alapszakaszban aratott két győzelemből, és azon az úton tovább lépve reméljük harmadszorra is tudunk győzni a Szekszárd ellen. Ehhez elengedhetetlen lesz, hogy minél többen jöjjenek ki és buzdítsanak minket, együtt megtéve az első nagy lépést a döntő felé.

Ruff-Nagy Dóra: Nagyon szoros mérkőzést játszottunk hazai pályán velük decemberben, az utolsó pillanatokig kiélezett volt. Rég léptünk pályára tétmérkőzésen, így azt gondolom, mindenki várja már a folytatást. Az egyik kulcs az elődöntőben a védekezés lesz. Legfőképpen az, hogy mennyire tudjuk limitálni a Szekszárd külső dobásait, illetve kontrollálni a lepattanókat. Fontos lesz az is, hogy azt a játékot hozzuk, ahogyan 3 héttel ezelőtt abbahagytuk.

Fotó: Krizsán Csaba és Nagy Gábor