A két csapat tavaly is egy csoportban volt, akkor Spanyolországban a Gernika volt jobb (79–67), Győrben viszont sikerült a visszavágás (79–61). A győri csapat azóta jelentősen átalakult, de a Gernikában is sok az új ember a tavaly Győrben pályára lépett csapathoz képest.

Mi – bár a hétvégén kikaptunk a bajnoki címvédő Sopron Baskettől – jó formában várjuk a találkozót. Milos Pavlovic vezetőedző a vasárnapi megyei rangadó után azt mondta csapatáról, hogy jól küzdött, Euroliga-csapatot – mely ráadásul az előző két szezonban a Final Fourba jutott a legrangosabb európai kupasorozatban – tudott 60 pont alatt tartani.

„Sérülések miatt voltak hiányzók a rotációban. Snadra Ygueravide és Zofia Hruscaková is majdnem végigjátszotta a találkozót. Ilyenkor benne van, hogy egy ilyen hőfokú meccsen becsúszik néhány hiba. Spanyol irányítónkra nem jellemző, hogy ennyi labdát eladjon, most nyolcat is, ami nyolccal kevesebb lehetőség volt a támadás befejezésére. Ilyen kis különbségnél ez pedig nagyon sok. Ez persze Sajnos hiányzók most is lesznek, Raksányi Krisztina rehabilitációja jól halad, Papp Klaudia viszont még biztosan nem lesz. Ez nem könnyíti a dolgunkat, ennek ellenére szeretnénk jó eredménnyel hazatérni Spanyolországból” – fogalmazott szerb vezetőedzőnk.