Tegnap egy erős harmadik negyeddel sikerült magunk mögé utasítani a Szekszárd együttesét a magyar bajnokság elődöntőjének első mérkőzésén. Az előnnyel birtokunkban utazunk kedden Szekszárdra, ahol egy hasonló jó teljesítménnyel akár le is zárhatjuk a párharcot. Na persze, nem lehet és nem is szabad ennyire előre tekinteni, egyelőre érkezzenek a vélemények a főszereplőktől. A meccs előtt Cziczás László vezetőedző mellett Dubei Debóra és Gyöngyösi Janka mondták el, mit várnak a keddi második felvonástól.

 

Cziczás László: Azt gondolom, hogy a keddi összecsapás talán még keményebb ütközet lesz, mint a szombati volt, de talán picit nyugodtabban tudunk majd játszani. A Szekszárd lehet majd az idegesebb hazai pályán, hiszen nekik mindenféleképpen nyerniük kell ahhoz, hogy folytatni tudják a párharcot. Nem tudom még, milyen kerettel tudunk elutazni, de akik játékra készek, azokkal szeretnénk kiharcolni a döntőbe jutást, már Szekszárdon!

Dubei Debóra: Ugyanolyan kiélezett meccset várok kedden, mint az előző volt. Bízok abban, hogy nem fog meglepetést okozni nekünk a Szekszárd kemény védekezése, és ott egy teljesen más mérkőzés alakulhat ki. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy előnyhöz jusson az ellenfél, így jobban oda kell koncentrálnunk a védekezésben, illetve támadásban is, hogy minimalizáljuk az eladott labdákat. Remélem, a keddi napon le tudjuk zárni a párharcot és a döntőben mondhatjuk majd magunkat.

Gyöngyösi Janka: Nagyon örülünk, hogy sikerült behúzni az első győzelmet hazai pályán szombat este, mert igy nagy előnyt szereztünk a visszavágóra. Bízzunk benne, hogy kemény játékkal és maximális fókusszal két mérkőzésen le tudjuk zárni a találkozót, és sikerül Szekszárdon is győzelmet aratni.

Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina