Pénteken 16 órakor Szekszárdon a Sió-kupa keretén belül az NKA Universitas Pécs ellen lép pályára csapatunk, a SERCO UNI Győr.

 

A két csapat eddig a bajnokságban 25 alkalommal találkozott, ebből 20-szor mi győztünk, 5-szer az ellenfelünk. A Magyar Kupában a három meccsen 2 győzelem, 1 vereség a mérlegünk.

 

A pécsiek kerete jelentősen átalakult a nyáron. Távozott Kiss Virág – a válogatott center éppen egyik Euroliga-ellenfelünkhöz, a török Mersinhez igazolt –, Wentzel Nóra, Szücs Réka, Kaszás-Pap Regina és Ilina Selcova. A volt győri Simon Zsófia sem kezdte meg augusztusban a felkészülést a baranyaiaknál, de nem kizárt, hogy a későbbiekben csatlakozik a kerethez. A légiósokat is lecserélte a pécsi klub.

 

Az érkezők között van a tavaly még nálunk szerepelt Weninger Virág és Peyton Williams. Rajtuk kívül új ember az Olaszországból hazatért Mérész Beatrix, a Vasas Akadémiától igazolt Nadia Smailbegovic.

 

A felkészülés elején Kiss Angelika, Weninger Virág, Nadia Smailbegovic és Rátkai Eszter mellett még tizenkét junior korú kosaras vett részt a Jovan Gorec vezette első csapat edzésén. Egy héttel később csatlakozott Mérész Beatrix, Laczkó Sára, Adenike Olawuyi és a szintén új igazolás, a horvát irányító Matea Tadic. Szeptember elején érkezett meg Peyton Williams, szeptember közepén pedig Sydney Wallace kapcsolódik be a munkába.

Az NKA Universitas Pécs eddig három edzőmeccset játszott. Az elsőt Olaszországban a világ egyik legjobb egyetemi gárdája, a UConn Huskies ellen, a találkozót 85–66-ra az amerikaiak nyerték. A második felkészülési mérkőzésen a Pécs hazai környezetben verte 80–69-re a Szekszárdot, míg legutóbb a Vasas Akadémia otthonában maradt alul 65–53-ra.

 

Mi szintén három edzőmeccsen vagyunk túl: a Vasas Akadémiát 66–54-re vertük, a London Lionstól a Fűzy Ákos-Tapodi Péter-emlékmeccsen 82–76-ra kikaptunk, szerdán Sopronban a Krasznai Ferenc-emlékmérkőzésen a címvédő és házigazda Sopron Basketet 70–63-ra múltuk felül.

 

A Sió-kupán a másik ágon Atomerőmű KSC Szekszárd–Vasas Akadémia párharcot rendeznek. Vasárnap az eredményektől függően ennek a meccsnek a győztesével vagy vesztesével mérkőzünk. A találkozók 14.30 és 17 órakor kezdődnek.

 

Cziczás László vezetőedző korábban elmondta: mivel már csak Diamond Miller hiányzik, aki még a WNBA-ben érdekelt, így más munkát tudnak végezni, más minőségben, más intenzitásban. A Sopronban mutatott teljesítménnyel ugyanakkor annyira nem volt elégedett a szakember, de reméli, a következő két hétben sikerül felvenni azt a fordulatszámot, melyre a szezon során a kettős terhelés mellett szükség lesz.

Fotó: Nagy Gábor