Szerdán 20.30 órakor Euroliga-mérkőzésen az olasz Virtus Segafredo Bologna otthonában lép pályára csapatunk, a SERCO UNI Győr.

 

A győri mérkőzésen 85–74-es győzelmet arattak az olaszok, ez volt a két klub történetének első összecsapása, így jelenleg 1–0 a Bologna javára az egymás elleni összevetésben.

 

Az október 10-i összecsapást Dubei Debóra kihagyta, mivel az előtte játszott bajnokin nyúltak bele a szemébe, ott volt viszont a csapatban Diamond Miller. Utóbbi továbbra sincs, ahogyan Kristine Anigwe sem állhat Cziczás László vezetőedző rendelkezésére szerda este.

 

Az októberi találkozó érdekesen alakult, a meccs elején ellépett a Bologna (6–14), de aztán csapatunk üldözőbe vette a riválist, és nem hagyta magát leszakítani. A harmadik negyed elején mindössze egy pont volt a hátrányunk (40–41), de aztán megint elhúzott a Bologna, innen pedig már nem tudott felállni csapatunk, kénytelen volt fejet hajtani a számos igazi klasszist, többek között a jelenlegi egyik, ha nem a legjobb olasz játékost, Cecilia Zandalasinit is a soraiban tudó gárda előtt.

A fiba.basketball oldalon, november végén megjelentetett erősorrendben a Bologna jelenleg a 7. – öt helyet rontva –, mi maradtunk a 14.-ek. A csoportban nyolc forduló után az olaszok 3 győzelemmel és 5 vereséggel a hatodik helyen állnak, mi 1–7-es mutatóval az utolsó, nyolcadik pozíciót foglaljuk el. Érdekesség, hogy a Bologna alaposan bekezdett a csoportkörben, első három találkozóját megnyerte, azóta azonban zsinórban ötször veszített.

 

Cziczás László vezetőedző ezzel a részével nem foglalkozik a párharc előtt, ő más szempontból közelíti meg a szerdai mérkőzést: – Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült áttörni egy gátat, és sikerült legyőzni a Szekszárdot múlt hétvégén. Nagyon fontos lépés volt a következő időszakra nézve, hiszen szerdán is rendkívül erős ellenfél ellen játszunk majd Bolognában. A legfontosabb, hogy felhasználjunk minden lehetőséget arra, hogy a Sopron elleni összecsapásra legyünk száz százalékosak, mentálisan és fizikálisan egyaránt. Ennek fényében fogjuk menedzselni a szerdai Euroliga-találkozót.

Fotó: fiba.basketball/Rébay Viktor