„Noha korábban azt mondtam, hiába a négy a kedvenc számom, nem szeretnénk negyedikek lenni, összességében mégis boldog vagyok ezzel az eredménnyel – kezdte a válogatott csapatkapitánya. – Ha az Eb előtt valaki azt mondja, hogy itt végzünk, mindenki boldogan aláírta volna. Vesztes meccsel sosem jó befejezni egy sorozatot, de most inkább azt kell nézni, hogy mekkorát tudtunk előrelépni. Ez a fejlődés hatalmas dolog, büszke lehet mindenki magára, aki részese volt ennek a fantasztikus szereplésnek.”

 

Debi maga is érezte, hogy megnőtt az országban az érdeklődés a válogatott, a női kosárlabda iránt.

 

„Rengeteg üzenetet, jó kívánságot kaptunk a közösségi médián keresztül, bevallom, nem is tudtam mindenkinek reagálni, megköszönni, így most teszem meg. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki a helyszínen vagy akár a tévé előtt szurkolt nekünk. Jó dolog volt magyarnak lenni, a magyar női kosárlabdát egy kicsit népszerűsíteni” – tette hozzá a kosaras, akinek nagy álma válna valóra, ha ott lehetne a csapat Párizsban, Debi sem turistaként szeretne jövő nyáron a francia fővárosba utazni.

 

„Mi örülnénk ennek a legjobban. Nem titok, az egyik részcélom a saját karrieremben, hogy olimpián szerepeljek. Most ehhez egy lépéssel közelebb kerültünk, de rengeteget kell ezért dolgozni. Így, hogy erre van esély, olyan motivációt ad mindenkinek, ami előbbre tudja vinni a válogatottat, illetve remélhetőleg a klubcsapatokat is, hiszen fontos, hogy továbbra is az Euroligában, az Európa-kupában edződjenek a játékosok. Ami a válogatott erejét jelenti az, hogy összeszokott társaság, a legtöbben az utánpótlás óta együtt játszunk” – folytatta Dubei Debi, aki most szeretné alaposan kipihenni a szezont.

 

„A családdal biztosan sok időt töltök, azt nem mondom, hogy a kosarat elfelejtem, de a fókusz most nem ezen lesz” – mondta végezetül a játékos.

Fotó: Girgász Péter/MKOSZ