Szombaton 17 órakor csapatunk, a SERCO UNI Győr NB I-es mérkőzésen a Szekszárdot fogadja az egyetemi csarnokban.

 

Ellenfelünk jó mentális állapotban érkezik hozzánk, hiszen az előző fordulóban, hazai környezetben simán legyőzte a címvédő Sopron Basketet. Emellett az Európa-kupa rájátszásába is bekerült Djokic Zeljko együttese, ahol a spanyol Gironával találkozik a jövő héten.

 

A tolnaiak keretében komoly változás volt a szezon előtt, hogy távozott a hosszú évek óta meghatározó irányító, Studer Ágnes, továbbá a rutinos Bálint Réka, valamint Cyesha Goree – ő éppen hozzánk igazolt –, míg érkezett a magyar válogatott Horváth Bernadett, a horvát Ana Vojtulek, a szerb Aleksandra Stanacev, az amerikai Jacinta Monroe, valamint pár hete a szintén amerikai Kathryn Westbeld.

Ami bennünket illet, kisebb negatív szériában vagyunk, hiszen legutóbbi három tétmeccsünket – kettőt az Euroligában, egyet a bajnokságban, a szintén Euroligában menetelő DVTK otthonában – elveszítettük. Ennek ellenére szeretnénk most győzni, noha a keretünk továbbra sem teljes, hiszen Kristine Anigwe még mindig nem áll a szakmai stáb rendelkezésére.

 

A két csapat egymás elleni mérlegében mi állunk jobban, hiszen összesen 48-szor találkoztunk egymással, ebből 33-szor nyertünk 15 vereség ellenében. A bajnoki összevetésben is jobbak vagyunk: 30 győzelem mellett 13 alkalommal hagytuk el vesztesen a pályát. Az elmúlt években viszont a tolnai alakulat dominált, 2016 és 2022 között szerzett a 13 győzelméből 12-t ellenünk, tavaly viszont ezt a rossz szériát megszakítottuk, itthon és Szekszárdon is győzni tudtunk ellenük.

 

Vezetőedzőnk, Cziczás László reméli, minden probléma ellenére ezt a sorozatot tudjuk folytatni: – Természetesen szeretnénk győzni. Ebben a megterhelő sorozatban a fizikális és a mentális feltöltődésre helyeztük a hangsúlyt, míg a stábunk gőzerővel dolgozott azon, hogy megfelelő információkkal lássa el a játékosokat a Szekszárd játékából. Amit tudunk, hogy mostani ellenfelünk nagyon fizikális csapat, jó mentális állapottal érkezik hozzánk, hiszen nagy győzelmet aratott a Sopron felett. Attól, hogy mi legutóbb kikaptunk hazai pályán a franciáktól, láttunk biztató jeleket, amire építeni lehet. A keret továbbra sem teljes, de egyet biztosan ígérhetek, oroszlánként fogunk küzdeni a pályán.

Fotó: Nagy Gábor