Csütörtöktől vasárnapi rendezik a női kosárlabda olimpiai selejtezőt Sopronban. A magyar válogatott az első napon Kanadával (19 óra), pénteken Japánnal (18 óra), vasárnap pedig Spanyolországgal (17.30) mérkőzik.

 

Székely Norbert szövetségi kapitány bő keretében csapatunkból, a SERCO UNI Győrből öt játékos, Dombai Réka, Dubei Debora, Cyesha Goree, Ruff-Nagy Dóra és Török Ágnes szerepel. A stáb tagja Cziczás László másodedző, Burdi Szabolcs fizioterapeuta és dr. Alföldi Zoltán pszichológus.

 

Cziczás László is beszélt a várakozásairól: – Egyértelműen már minden az olimpiai selejtezőről szól. A stáb keményen dolgozik azon, hogy minden olyan információt átadjunk az ellenfelekről a játékosoknak, ami ahhoz kell, hogy legyőzhessük a riválisokat. A lányok eddig is minden válogatott összejövetelnél mindent megtettek a jó eredményekért, de most olyan szintű motiváció, elszántság, akarat látszik az arcokon, a tekinteteken, amilyet még nem láttam azóta, mióta ezzel a stábbal és csapattal együtt dolgozom. Hiszem, hogy ez nem teszi majd őket görcsössé, mert a többség sikeresen szerepelt már az utánpótlás korosztályban is, Európa elitjében szerepeltek többször, és ezt a színvonalat a felnőttek között is tudják hozni, felnőttek erre a szintre. Gyakorlatilag mindenki mögött komoly Euroligás tapasztalat van már, külföldön is szereztek tapasztalatokat a játékosok. Minden adott, minden feltétel rendelkezésre áll. Eddigi edzői pályafutásom legnagyobb kihívása előtt állok, de ez igaz a kollégákra is. A hazai pálya mindenképpen előnyt jelenthet, úgy vélem, sokkal nehezebb dolgunk lenne, ha idegenben kellene megvívni a selejtezőt, ahol korábban úgy fogalmaztam, három meccslabdánk lesz. Bízunk benne, sikerül ezt bevinnünk, akár már az első mérkőzésen, Kanada ellen.

Fotó: Girgász Péter/MKOSZ