Szerdán magyar idő szerint 17:30-kor a tavalyi Euroliga-döntős CBK Mersin lesz az ellenfelünk az Euroleague Women sorozatban. A török sztárcsapatban két magyar honfitársunk is játszik, Kiss Virág és Studer Ágnes, illetve idén már ismét a Mersin mezét viseli Alina Iagupova. A meccs sok szempontból sem lesz egyszerű, de erről beszéljenek a főszereplők: Cziczás László vezetőedző, Török Ági csapatkapitány és Cyesha Goree, valamint a törökök magyar válogatottja, Kiss Virág.

 

Cziczás László: „Nagyon nehéz mérkőzésre készülünk, feltehetően egy Final4 csapathoz utazunk, megtizedelve. Kristine Anigwe játékára nem számíthatunk, ahogyan Ruff-Nagy Dorciéra sem. Nem a legjobb előjelekkel megyünk Törökországba tehát, de eltökélt szándékunk, hogy azokkal a játékosokkal, akik rendelkezésre állnak maximumot hozzuk ki, azért is, mert jó készülés a hétvégi, TFSE elleni találkozóra.”

Török Ágnes: „A Mersin ellen több szempontból is nehéz mérkőzés vár ránk. A törökök minden poszton klasszis játékosokat vonultatnak fel, mindemellett lélektanilag is nehéz helyzetbe kerültünk a hétvégi vereség után, és még sérülésekkel is bajlódunk. Vannak olyan szegmensei a játékunknak, amiben előrébb kell lépnünk, és ezeket az elemeket kell gyakorolnunk a szerdai mérkőzésen, ahogyan az akarati tényezőben sem maradhatunk alul. Tudunk profitálni a szerdai találkozóból, akár több szempontból is. A magyar válogatott két húzóembere is Mersinben kosárlabdázik, ami mindenképpen örömteli, hogy velük is találkozhatunk szerdán!”

Cyesha Goree: „Kemény Euroliga mérkőzés áll előttünk ezen a héten. Szerencsétlen vereséget szenvedtünk a hétvégén a magyar bajnokságban, de remélhetőleg meg tudjuk találni a saját ritmusunkat Törökországban. Harcolni fogunk egy nagyon jó Mersin ellen, és reméljük, hogy ez majd jól felkészít minket a hétvégi TFSE elleni meccsre.”

Kiss Virág: „Nagyon vártuk már ezt a mérkőzést Studer Ágival, ez volt az első dolgunk, amikor meglett a sorsolás, hogy megnézzük mikor jön a Győr ide, és mikor megyünk mi Győrbe. Mindig nagyon jó érzés válogatott csapattársakkal és barátokkal találkozni, de ez most hatványozottan igaz így, hogy egy másik országban játszunk. Várom már, hogy itt legyenek a lányok. A meccsre térve: biztos vagyok benne, hogy egy kiélezett csata lesz, hiszen egyáltalán nem reális az, amit a tabella mutat. A Győrnek két olyan meccs is volt, ami a rendes játékidőben a kezében volt, aztán hosszabbításra mentette az ellenfelél az összecsapást, ahol aztán vereséget szenvedtek. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz könnyű dolgunk, kemény 40 perc vár ránk, de azért bízok benne, hogy a mi csapatunk hagyja majd el győztesen a pályát. Remélem azért a végén tudunk majd együtt tölteni egy estét a lányokkal. Nagyon várom már a mérkőzést és jó lesz újra látni őket! Megmutatni, hol is élünk mi.”

Fotó: fiba.basketball, Nagy Gábor, Cukurova Basketbol Facebook  oldala