Szerdán 18:00-kor a ZVVZ USK Praha vendégeskedik a győri Egyetemi sportcsarnokban. A cseh sztárcsapat évek óta résztvevője az Euroleague Women négyesdöntőjének, tavaly éppen náluk rendezték a végső tornát. Ellenfelünk egy győzelemmel kezdte az idei sorozatot, a Basket Landes-t 85-63-ra verték meg hazai pályán. A legutóbbi fordulóban némi meglepetésre, és több sztárját is nélkülözve, idegenben vereséget szenvedtek a Polkowicétől. A szerdai összecsapás előtt Cziczás László vezetőedzőt, Cyesha Goreet és Diamond Millert kérdeztük, mit várnak a Prága elleni találkozótól. A vendégek részéről a csapatkapitány, Teja Oblak szólalt meg.

 

Cziczás László: „Nagyon szeretnénk megszerezni az első győzelmünket az Euroligában. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy kivel fogunk játszani szerdán. A mi házunk táján nem minden rózsás éppen, ettől függetlenül az európai porondon játszott mérkőzéseinket továbbra is tapasztalatszerzésre szeretnénk felhasználni a magyar bajnoki küzdelmekre. Elsődleges célunk, hogy fejlődjünk, mint csapat elsősorban, illetve egyénileg, minden játékosunkat szeretnénk fejleszteni. Ezen van a fő hangsúly most. Nagyon vágyunk már egy Euroliga győzelemre. ”

Cyesha Goree: „Egy olyan Prága lesz az ellenfelünk, amelyet remekül menedzsel egy remek edző. Az első Euroliga győzelmünket üldözzük, és nagyon fontos lenne, hogy megverjük a cseheket, főleg hazai pályán. A Prága egy nagyon jó csapat, tapasztalt játékosokkal. Nem tudjuk, hogy milyen kerettel érkeznek, hiszen pár meghatározó játékosuk kihagyta a Polkowice elleni találkozót az előző fordulóban. Számunkra az lesz a legfontosabb, hogy a saját játékunkat játsszuk, és visszatérjünk a megszokott agresszivitásunkhoz. Nyomást kell helyezni rájuk, és előnyt szerezni a hazai pályából. A védekezés mindig kulcskérdés egy ilyen találkozón, sokat kell kommunikálnunk a pályán, és jól szedni a lepattanókat. Nekünk kell diktálni a tempót, de eközben azt is éreznünk kell, hogy mikor kell lassítani a játékot, és végig játszani a figuráinkat, amik jó helyzetbe hoznak minket támadásban. Így szerezhetünk könnyű kosarakat, és akkor nem kell a nehéz dobásokra hagyatkozni. Remek meccsre számítok, nagyon jó csapat vagyunk, a végén pedig úgyis az dönt majd, hogy az adott napon ki van jobb formában.”

Diamond Miller: „Azt gondolom, hogy a csapattársaim és én is hatalmas elvárásokkal érkezünk a Prága elleni mérkőzésre. Készen állunk az első Euroliga győzelmünket megszerezni szerdán este!”

Teja Oblak: „Számunkra minden mérkőzés egyformán fontos, de mindent meg fogunk tenni a győzelemért Győr ellen is. Ellenfelünknek nagyon jó csapata van, és jelen pillanatban abban is biztos vagyok, hogy hosszabb a padja is. Nem lesz egyszerű ellenük. Mivel még a szezon elején járunk, így nem sokat jelent a Polkowice ellen elveszített meccs. Igazából csak még megduplázta a motivációnkat ez a pofon, és ha lehet, még komolyabban vesszük a győri együttest.”

Fotó: Nagy Gábor, fiba.basketball/Rébay Viktor, ZVVZ USK Praha Facebook