Szombaton 17 órakor csapatunk, a SERCO UNI Győr a Szekszárdot fogadja a bajnoki elődöntő első felvonásán. A második összecsapás április 23-án, kedden 18 órakor kezdődik Szekszárdon, az esetleges harmadik felvonás időpontja pedig április 25., csütörtök, 18 óra.

 

Az alapszakasz során mindkétszer sikerült legyőznünk a tolnaiakat. Hazai pályán 72–71-re, idegenben simábban, 78–54-re nyertünk. A negyeddöntőben mi a Vasast, Djokic Zeljko együttese a TFSE-MTK-t verte. A könnyebb mérkőzéseket mi játszottuk, ugyanakkor az utolsó tétmeccs óta eltelt három hét, így mindkét gárda tudott többet készülni a párharcra.

 

A két csapat egymás elleni mérlegében mi állunk jobban: 50 találkozóból 35-ször mi, 15-ször a szekszárdiak örülhettek. A bajnoki összevetésben 32 győzelem mellett 13 alkalommal hagytuk el vesztesen a pályát.

 

Csapatunk szinte végig itthon edzett a válogatott szünetben, csak egy két és fél napos balatoni edzőtábort iktatott be a programba. Ezt egyébként a TFSE elleni edzőmeccs zárta le, melyet sikerrel vettünk, de nyilván a hangsúly nem az eredményen, sokkal inkább a játék finomításán volt.

 

Jelen állás szerint gyakorlatilag teljes kerettel tudunk kiállni, azokkal a játékosokkal, akik a bajnoki szünet előtti hetekben is rendelkezésre álltak. Bár nehézségek ebben az időszakban is voltak, a szombati meccsre elvileg mindenki harcra kész.

 

Vezetőedzőnk, Cziczás László így nyilatkozott a várakozásairól: – Izgatottan várjuk az elődöntő első mérkőzését, amire sok nehézséggel tarkított időszak után érkezünk meg. Ettől függetlenül az utóbbi három hét jól telt, kicsit hosszú volt, de úgy gondolom, aprólékosan és részletesen felkészültünk az ellenfelünkből. Nagyon várjuk már az összecsapást, hiszen ezért dolgoztunk egész évben, ezért küzdöttünk és hajtottunk, hogy az elődöntőt hazai pályán tudjuk elkezdeni. Ez megvalósult, szóval már csak az kell, hogy ezt az előnyt megtartva be is jussunk a döntőbe.

Fotó: Krizsán Csaba