Vasárnap 14.30 órakor csapatunk, a SERCO UNI Győr a Vasas Akadémia ellen lép pályára a szekszárdi Sió-kupa bronzmérkőzésén.

 

A Vasas ellen eddigi 37 tétmeccset játszottunk, ebből 36-t mi nyertünk, és mindössze egyszer maradtunk alul az angyalföldiekkel szemben (2019. december 21.: Vasas–UNI Győr MÉLY-ÚT 75–74).

 

A Vasas tavalyi keretéből távozott Katrina Pardee, Shaquilla Nunn. A bajnok Sopron Baskethez igazolt korábbi játékosunk Papp Klaudia, valamint Nadia Smailbegovic.

 

Érkezett Jáhni Zsófia, aki az előző szezonban a Ludovika Csata gárdájában szerepelt, illetve szintén a Csatától Boros Berta. Két amerikai játékost is szerződtettek a közelmúltban az angyalföldiek: Savannah Plentovich irányító-bedobó poszton vethető be, míg Myah Taylorra a Papp Klaudia távozásával keletkezett űr betöltése vár a „karmesteri” szerepkörben.

 

A Vasassal játszottuk az első felkészülési meccset, melyet 66–54-re megnyertünk, majd a London Lionstól 82–76-ra kikaptunk. Következett a Sopron Basket elleni, idegenbeli edzőmeccs, melyen 70–63-ra győztünk, pénteken viszont 76–75-re kikaptunk az NKA Universitas Pécstől.

 

A Vasas is hullámzó teljesítményt nyújtott eddig, a tőlünk elszenvedett vereség után 71–65-re alulmaradt a BK Prima Szigetszentmiklóssal szemben, viszont némi meglepetésre 65–63-ra verte a Pécset. A Sió-kupán pedig jókora pofonba szaladt bele: a házigazda Szekszárd 95–63-ra verte volt edzőnk, Milos Pavlovic csapatát.