UNI Győr MÉLY-ÚT–Cegléd 93–60 (19–10, 24–7, 29–22, 21–21)

Győr, zárt kapuk mögött. V.: Kapitány, Minár, Varga-Záray.

UNI Győr: KIESEL 16, DUBEI 15/9, Dombai 8/3, TÖRÖK Á. 11/3, MOMPREMIER 8. Cs.: Kéita 2, Barnai 5, WENINGER 17/6, Lass 7/3, Varga Zs., Mansaré, Révész B. 4/3. Edző: Iványi Dalma.

Cegléd: BOZÓKI 17/6, ORTIZ 15/3, Szirony 3/3, Szotiriu 8, Moore 9. Cs.: McBryde 6/3, Révész L., Kobolák, Ruják 2, Gorjanácz, Viszmeg, Filipowicz. Edző: Konsztantinosz Keramidasz.

Majdnem két percet kellett várni az első kosárra, Kiesel szerezte. Csapatunk meg sem állt 6 pontig, mikor három perc után a vendégek is betaláltak (6–2). Kemény, határozott védekezés mellett növeltük előnyünket (15–2). Időt is kértek a vendégek. A pontgyártást Kéita jóvoltából mi folytattuk, majd megduplázta pontjai számát a Cegléd (17–4). A negyed végére tíz ponton belülre jött fel a Cegléd (19–10).

Török triplájával folytatódott a mérkőzés, amire a győri nevelésű Szirony válaszolt hármassal. Kiesel duplájával kétszer több dobott pontnál jártunk (26–13). Továbbra is agresszíven védekeztünk, időt kellett kérnie a vendégek mesterének, de mi maradtunk lendületben. Az 15. percben 32–13-ra vezettünk. Lass triplája után húsz pont fölé nőtt a különbség, de nem álltunk le (37–13). A félidő hajrájában nem változott a játék képe, így 43–17-es vezetéssel mehettünk pihenőre.

A második félidőt a Cegléd kezdte kosárral, Dubei triplával válaszolt. Támadásban kissé akadozott a gépezet, így is 48–24 volt a javunkra a 23. percben. A védekezés továbbra is kiváló volt, így őriztük biztos előnyünket (51–26). Időt kértek a vendégek, de maradt a tetemes különbség (27. perc: 57–31). A hajrában Weninger termelte a pontokat, vezérletével több mint 30 pontosra nőtt a különbség (72–39).

A zárónegyed elején a Ceglèd kicsit felkapaszkodott (74–46), de ez sem hozott fordulatot. Egy 8–2-es rohamot muatttunk be, megint nyílt az olló (82–48). A hátralévő időben csak a különbség volt kérdés, csapatunk a jó kezdéssel megalapozta a magabiztos győzelmünket.

Iványi Dalma: – Jó ritmusban kezdtünk, sikerült nagy előnyt szerezni. A szünetben azt kértem a lányoktól, hogy úgy játsszunk, mintha nulla-nulla lenne, de tudom, hogy ilyenkor azért elég nehéz ugyanazzal az elánnal nekimenni a folytatásnak. Ettől függetlenül nem lehetek elégedetlen, mert egy nagyon jó képességű Cegléddel játszottunk.

Konsztantinosz Keramidasz: – Az első félidőben mintha nem is lettünk volna a pályán. Sajnos a karantén alaposan kivégzett bennünket, most próbálunk visszajönni. Kemény sorozatban vagyunk, szeretnénk a folytatásban javítani.

Weninger Virág: – Az első félidőben nagyon jól játszottunk, a másodikban a védekezésben már akadtak azért gondok, de így is magabiztosan tudtunk nyerni. Két mérkőzésünk van még karácsonyig, azt szeretnénk hasonlóan jó eredménnyel zárni.

Bozóki Bettina: – Nehéz sorozatban vagyunk, ez nem a mi időszakunk. Az első félidőben nem játszottunk jól, nem nagyon tudtunk mit kezdeni az agresszív győri csapattal. Szünet után már jobban teljesítettünk. Az év végéig még öt meccsünk van, remélem, azokon tudunk jobb eredményeket elérni.