Csütörtökön 18.30 órakor csapatunk, a SERCO UNI Győr a litván Kibirkstis otthonában lép pályára Euro Cup-mérkőzésen.

 

A vilniusi együttes a sorozat első fordulójában meglepetésre legyőzte a török Botast, majd hazai pályán vereséget szenvedett az izraeli Maccabi Bnot Ashdodtól. Hazája bajnokságában ugyanakkor még hibátlanul teljesített eddig mind a négy mérkőzését megnyerte, ráadásul magabiztosan, hiszen kétszer 29, egyszer 51, legutóbb pedig 45 ponttal győzött.

 

A litván csapat viszonylag fiatal klubnak számít, mivel 2010-ben a főszponzor kiválása után akkori formájában megszűnt létezni. Egy év kényszerszünet után a vilniusi önkormányzat és a Litván Kosárlabda Szövetség segítségével, valamint Rosvaldas Gorbačiovas vezetőedzővel a kormány mögött, ismét útjára indult a labda. Az újjá alakult csapat az első szezonjában ezüstérmet szerzett a litván bajnokságban és a kupában egyaránt. A második szezonban sikerült bajnoki címet szerezni, illetve az európai kupaporondra is kilépett a Kibirkstis, két győzelem mellett két vereséggel nem sikerült azonban túljutniuk a csoportkörön. A sikerek ez után sem maradtak el, azóta is rendre a bajnokság dobogóján találja magát a vilniusi egyesület.

Ami a keretüket illeti, csupa hazai játékost foglalkoztatnak, mindössze egyetlen légiósuk van, az amerikai Rachel Theriot, aki a külső posztokon szerepel. Mostani edzőjük is litván, Gitautas Kievinas irányítja a szakmai munkájukat.

 

A két csapat eddig még nem találkozott egymással.

 

Mi továbbra is menetelünk a hazai bajnokságban és az Európa-kupában egyaránt. Ha ezúttal is győzni tudnánk, akkor nagy lépést tehetnénk a továbbjutás felé.

 

Cziczás László vezetőedző is így nyilatkozott: „Ha ezt a találkozót megnyerjük, akkor igazán jó helyzetbe kerülhetünk a továbbjutást illetően. Ez a fő célunk, hogy győzzünk csütörtökön.”