Az elmúlt hetekben megszokott kerettel álltunk fel az elődöntő első mérkőzésére.

SERCO UNI Győr–Szekszárd 83–75 (20–24, 14–18, 34–17, 15–16)

Győr, NB I-es női elődöntő, 1. mérkőzés, 700 néző. V.: Földházi, Goda, Török D.

SERCO UNI Győr: Ruff-Nagy D. 5/3, Dubei 11/6, CARLETON 15/9, GOREE 13/3, ANIGWE 21. Cs. DOMBAI 15, Török Á., Bach 3/3. Edző: Cziczás László.

Szekszárd: Horváth B. 4, Miklós 2, THEODOREÁN 9/3, Westbeld 8/3, MONROE 20. Cs.: Stanacev 12, Boros 9, KRNJIC 9, Mányoky 2. Edző: Djokic Zeljko.

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a SERCO UNI Győr javára.

A statisztika ide kattintva érhető el.

Majdnem másfél percet kellett várni az első kosárra, Goree két büntetőjével vezettünk. Erre a túlsó oldalon egy jó büntető érkezett válaszként. Carleton triplája az első akciókosár volt a meccsen, Westbeld erre is tudott válaszolni (5–4). Agresszíven védekezett mindkét csapat, ellépni nem is sikerült egyik gárdának sem. Goree két duplája után a negyed közepén viszont négy ponttal megléptünk, amit Dubei toldott meg egy közelivel (13–7). Egy 7–0-s rohammal először vezetett a Szekszárd, nem sokáig, Ruff-Nagy talált be (15–14). A negyed hajrájában egy újabb 6–0-s futással a tolnaiak léptek el (15–20). Kellett Bach hárompontosa. A szakasz végén is a vendégek voltak előnyben (20–24).

Egy perc telt el a második negyedből, Goree egy triplából volt eredményes (23–24). Dombai találata után ismét vezettünk, kár, hogy a büntető kimaradt. Váltott vezetéssel mellett folyt a játék, majd egy 6–0-val megint a Szekszárd szerzett nagyobb előnyt (27–32). Időt is kért Cziczás László, de fordulatot ez sem hozott, a 16. percben 36–27-re vezettek a vendégek. Vezetőedzőnk megint időt kért. Több labdát is eladtunk, a dobások sem voltak pontosak, így tíz pont fölé nőtt a hátrányunk (27–38). A félidő hajrájában Carleton hosszabb kosárcsendet tört meg, majd ugyanő két büntetőt és egy triplát is bedobott (34–40), de a nagyszünetben nyolc pont volt a hátrányunk (34–42).

A második félidőt remekül kezdtük, Ruff-Nagy, Carleton és Dubei hármasával átvettük a vezetést, most Djokic Zeljko kért időt (43–42). Monroe büntetőkkel hozta ismét előnybe csapatát, majd ugyanezt tette Goree is(45–44). Anigwe közelije után három, Dubei triplája után 4 pont volt ide (52–48). Anigwe kosár plusz büntetője után tetemesnek mondható volt a különbség (55–48). Anigwe ugyanilyen kombinációjával 60–51-re vezettünk, Dombai két büntetőjével pedig 10 pont fölé nőtt az előny (62–51). A negyed utolsó két percében kicsit zárkózott a Szekszárd, de Anigwe két kosarával visszaállítottuk a tíz plusz különbséget (68–57). A zárószakasz előtt 68–59-re vezettünk.

Szekszárdi kosárral kezdődött az utolsó tíz perc. Anigwe lepattanó utáni „pötyije” volt a mi első találatunk a negyedben. Egy pillanatra sem lehetett hátradőlni, óriási volt a küzdelem. Tartottuk a távolságot (72–63). A negyed közepén kicsit közelebb jöttek a vendégek (74–68), jókor jött Anigwe duplája. A véghajrának 78–68-as vezetéssel vághattunk neki. Dombai saját triplája után leszedte a lepattanót, amiből eredményes volt, a bónuszdobás is pontos volt (81–68). Másfél perccel a vége előtt bejött tíz ponton belülre a Szekszárd (82–75), a különbséget azonban nem tudta eltüntetni, így hatalmas csatában lépéselőnybe kerültünk az elődöntős párharcban.

Folytatás kedden 18 órakor Szekszárdon.

Cziczás László: – Igazi csapat voltunk, ehhez hozzájárult még Anigwe második félidei elképesztő teljesítménye, ami az egyik kulcsa volt annak, hogy fordítottunk. Mindkét csapatnak jár a gratuláció. A Szekszárd kemény játékra nem volt válaszunk az első félidőben. A másodikban szerencsére tudtunk ehhez alkalmazkodni, mi is felkeményedtünk, a harmadik negyedben pedig olyan teljesítményt nyújtottunk, ami elég volt a meccs megnyeréséhez.

Kristine Anigwe: – Csapatmunka eredménye ez a siker. Egész héten keményen készültünk, különleges érzés, hogy hazai pályán győzelemmel kezdtük az elődöntőt. Nagy kihívás volt a mérkőzés, de ismételten azt emelném ki, hogy csapatként mennyire együtt dolgoztunk.

Horváth Zsófia másodedző: – Jól jöttünk ki a mérkőzésre, sikerült megállítani a győriek játékát. A félidőben az öltözőben maradtuk, gyorsan leadtuk az előnyünket, ez megengedhetetlen. Három negyedben megvalósítottuk, amit szerettünk volna. Ezt az egy negyedet kell megfejteni. Ha sikerül, és négy negyeden keresztül úgy játszunk, mint most háromban, akkor elérhetjük azt, amit szeretnénk, hogy visszajöjjünk Győrbe.

Theodoreán Alexandra: – Az első félidőben minden úgy alakult, ahogyan terveztük. A szünetben történt valami, amit meg kell fejteni. Nem szabad hagyni, hogy ennyi triplát dobjanak a győriek. Kevés időnk van, de át tudjuk beszélni a hibákat. Szurkolóinknak köszönjük a biztatást, kellenek a hazai meccsen is, mert még csak egy-nulla, nincs vége a párharcnak.

Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina