Pénteken 19 órakor csapatunk, a SERCO UNI Győr a TFSE-MTK otthonában lép pályára a női NB I rájátszásában. A negyeddöntő az egyik fél két győzelméig tart, és mivel az első mérkőzést 103–93-ra mi nyertük, így egy újabb sikerrel lezárnánk a párharcot, és bejutnánk az elődöntőbe, ahol a DVTK–BEAC párharc győztese várna ránk. A playoffban ez már a harmadik párharcunk a TFSE-vel, s eddig mindkettőt 2–0-val abszolváltuk.

 

A két csapat eddig 13 alkalommal találkozott egymással, ebből 12-szer mi győztünk, az egyetlen vereségünket a 2019/20-as szezonban szenvedtük el, akkor 70–62-re kaptunk ki idegenben. A legnagyobb különbségű sikerünk 23 pontos, ezt kétszer is elértük, tavaly, az 5–8. helyért vívott rájátszás során (87–64), illetve idén szintén hazai pályán nyertünk ennyivel (97–74). A mostani szezonban idegenben 81–64 lett a javunkra, az idei szezonban a keddi találkozó volt a harmadik a fővárosiak ellen, akik nagyon szeretnék kiharcolni a harmadik mérkőzést, mely vasárnap 17 órakor lenne Győrben. Mi természetesen ezt el akarjuk kerülni.

 

„A vasárnapot szeretnénk a családnak szentelni” – mondta erre reagálva Cziczás László vezetőedző, aki azt is hozzátette: „Ahhoz, hogy pénteken lezárjuk a párharcot, sokkal jobban kell védekeznünk, mint ahogyan azt kedden tettük. Nehéz összecsapásra számítunk, a TFSE Győrben is bizonyította, hogy nem könnyű ellenük játszani, saját csarnokukban ez még hatványozottabban igaz. Ennek ellenére koncentráltan, fegyelmezetten kosárlabdázva nem lehet más az eredmény, mint a győzelem.”