Szerdán 18 órakor Euroliga-mérkőzésen a lengyel KGHM BC Polkowice együttesét fogadjuk az Egyetemi csarnokban.

 

Riválisunkban több klasszis is pattogtatja a labdát, közülük többen jó ismerősök, hiszen Dragana Sztankovics kétszer is megfordult Sopronban, Brianna Fraser a Vasas, Zala Friskovec a Szekszárd színeiben játszott Magyarországon, illetve náluk szerepel a Sopron Baskettől korábban viharosan távozott Brittney Sykes is.

 

A Polkowice jelenleg 4., 6 győzelem mellett 5-ször kikapott, mi a csoport utolsó helyén állunk 1 sikerrel és 10 vereséggel.

 

A FIBA legutóbbi erősorrendjében – melyet december 19-én adott ki – a Polkowice egy helyet javítva a 10., csapatunk egy pozíciót rontva a 15. helyen állt.

A két csapat eddig háromszor találkozott egymással, mindegyik alkalommal a lengyelek győztek. Az Európa-kupa 2007/2008-as kiírásában idegenben 71–54-re, Győrben 68–65-re kaptunk ki. Az idei EL-kiírásban a lengyelországi meccsen drámai csatában, hosszabbítás után 92–82 lett ellenfelünk javára.

 

Ezen a találkozón szinte végig fej fej mellett haladtak a csapatok, hol mi, hol az ellenfél vezetett. A végjátékban 75–72 volt a javunkra, de Friskovec egy triplával egyenlített. Cziczás László kért időt, 14 másodpercünk volt kosarat dobni, de nem sikerült. Jöhetett a hosszabbítás. Ebben pedig a Polkowice a maga javára fordította a találkozót.

 

Cziczás László, csapatunk vezetőedzője így várja a „visszavágót”: – Úgy néz ki, elérkezett az idő, amikor végre elkezdtünk egymásra érezni. Kezdjük látni, ki mit vár a másiktól. Ezekkel az energiákkal fogunk továbbmenni, amire most rátaláltunk. A Polkowicével már Lengyelországban is sikerült jó mérkőzést játszanunk. Ez lesz most is a tervünk, illetve az, hogy megszerezzük a második győzelmünket az elitsorozatban. Még úgy is, hogy tudjuk, az ellenfelünk nagyon komplett és rutinos euroligás csapat. Úgy gondolom, jó esélyünk lesz arra, hogy borítsuk a papírformát és megverjük a lengyeleket.

Fotó: fiba.basketball