Csapatunk, a SERCO UNI Győr kedden 18 órakor a Sopron Basket együttesét fogadja az egyetemi csarnokban, az egyik fél három győzelméig tartó döntő második felvonásán. Az első mérkőzést 80–68-ra a címvédő zöld-sárgák nyerték, így szeretnénk kiegyenlíteni a párharcot.

 

A soproniak szombati sikerükkel tovább tudták növelni nyomasztó fölényüket az egymás elleni mérlegben, most 63 győzelemnél tartanak 70 meccsből, a bajnokságban 55–7 a javukra.

 

Az első mérkőzésen összességében jól küzdött csapatunk, pedig három belső posztos emberét is elveszítette öt személyi hiba miatt. Előbb Peyton Williams, majd Török Ágnes, végül Varga Zsófia esett ki a rotációból. A találkozó végén Dubei Debórának kellett belső poszton játszania, aki remekül helytállt, de ez is kevés volt. Nehezíti a dolgunkat, hogy Sabina Oroszová válla kifordult, egyelőre nem tudni, milyen súlyos a sérülése. Kiesése komoly hátrányt jelentene, hiszen legutóbb is kulcsszerepe volt mind lepattanózásban, mind védekezésben, támadásban pedig kívül-belül veszélyes volt.

 

A keddi mérkőzés előtt Fűzy-Antolovics Adél másodedző nyilatkozott a wbasket.hu-nak az esélyekről: „Ahogy azt az első meccs után vezetőedzőnk is kiemelte, leginkább centerposzton maradtunk alul, amire mindenképp ki kell találnunk valamit a második mérkőzésen. Ez persze hangsúlyoznám, hogy közel sem lesz olyan egyszerű, hiszen pont ezen a téren küszködünk nehézségekkel. Ennek ellenére természetesen nem adjuk fel a küzdelmet, legjobb tudásunk szerint készülünk. Elsősorban a dobószázalékunkon kell javítani, ami Sopronban nem éppen alakult úgy, ahogy szerettük volna, vagy ahogy az éppen tőlünk megszokott. Megvoltak a helyzeteink, azokat viszont nem tudtuk jól értékesíteni. Védekezésben is koncentráltabbnak kell lennünk. Múlt szombaton rengeteg személyi hibát vétettünk már a mérkőzés elején, mely a későbbiekben igencsak nehéz helyzetbe hozta a csapatot, utána ugyanis nem tudtunk kellő keménységgel játszani. A keménység pedig mondanom sem kell nélkülözhetetlen a címvédő ellen, ugyanis csakis azzal tudjuk megállítani például Jelena Brooks és Ezi Magbegor játékát. Ez itt már a magyar bajnokság döntője, ahol sok minden megtörténhet, és mi soha nem adunk fel semmit.”