Pénteken 17 órakor csapatunk, a SERCO UNI Győr a DVTK ellen hazai környezetben kezdi meg az elődöntős párharcot, amely az egyik fél második győzelméig tart.

 

A két csapat ugyanolyan eredménysorral zárta az alapszakaszt, a 19 győzelem mellett mindössze háromszor veszített. Mi kétszer a Soprontól, valamint épp a miskolciaktól kaptunk ki idegenben (87–94), ám annak köszönhetőn, hogy az egyetemi csarnokban 88–79-re vertük riválisunkat, az egymás elleni mérleg a mi javunkra döntötte el az alapszakasz második helyét, így mi élvezhetjük a pályaelőnyt, melyet remélhetőleg sikerül is majd érvényesíteni.

 

Van egyébként törlesztenivalónk a diósgyőriekkel szemben, ugyanis a Magyar Kupa bronzmérkőzését pár hete ők nyerték 74–51-re. Az eredmény alapján úgy festhet, sima meccs volt, de sokáig szorosan alakult az eredmény, a zárónegyed előtt mindössze hat pont volt a hátrányunk, az utolsó tíz percet azonban 24–7-re elbuktuk. A teljes képhez hozzátartozik, hogy ez a mérkőzés volt az első, melyen már nem számíthattunk Beatrice Mompremierre. Azóta viszont volt idő módosítani a klasszis centerünk hiányára épülő taktikán.

A DVTK kerete egyébként nagyon erős, a magyar mag mellett a légiósok, a brit Cheridene Green, az amerikai születésű, Puerto Ricó-i válogatott irányító Arella Guirantes és az ausztrál válogatott magasbedobó, Darcee Garbin is komoly színvonalat képvisel.

 

A DVTK ellen kiegyenlített a bajnoki mérleg. A bajnokságban 45 meccsen 22-szer mi, 23-szor riválisunk győzött. A Magyar Kupában viszont az öt egymás elleni találkozóból mindössze egyet nyertünk meg. A legnagyobb különbségű győzelmünk 24 pontos (2012/13: Hat Agro-UNI Győr–DKSK 88–64), míg a legsúlyosabb vereségünk 25 pontos (2019/20: DVTK–UNI Győr MÉLY-ÚT 89–64).

 

Vezetőedzőnk, Cziczás László így nyilatkozott a várakozásairól: „Boldogok vagyunk, hogy bajnoki elődöntőt játszhatunk. Büszkék vagyunk az eddig elért eredményekre, teljesítményre. Azt gondolom, amit az alapszakaszban elértünk, azelőtt maximálisan megemelem a kalapom. Ott vagyunk a legjobb négy csapat között, nyomás rajtunk nincs már, de teljes mellszélességgel állunk bele a párharcba, melynek során szeretnék kihasználni a hazai pálya előnyét.”