Destiny Slocum továbbra sem volt teljesen egészséges, így a szombati bajnoki után az utolsó hazai Euroliga-mérkőzésünket is kihagyta. Az ellenfélnél egy régi ismerős is szerepelt, a 2012-es bajnokcsapatunkból Quanitra Hollingsworth, illetve őket erősíti a magyar válogatott Kiss Virág.

SERCO UNI Győr–Cukurova Basketbol Mersin 71–76 (18–19, 27–21, 5–17, 21–19)

Győr, női Euroliga-mérkőzés, B csoport, 13. forduló, 400 néző. V.: Marziali (olasz), Tomic (horvát), Smiljanic (szerb).

SERCO UNI Győr: Dombai 2, DUBEI 8/3, CARLETON 19/9, GOREE 10/3, Anigwe 9/3. Cs.: RUFF-NAGY D. 14/6, Török Á. 9/6, Gyöngyösi. Edző: Cziczás László.

Cukurova Basketbol Mersin: EPOUPA 6, MABREY 23/12, ATAS 17/12, KISS V. 13/6, WILLIAMS 14. Cs.: Gülcan 1, Yalcin, Hollingsworth 2, Yaya, Cornelius. Edző: Ceyhun Yildizoglu.

A statisztika ide kattintva érthető el.

Carleton triplájával kezdtük a mérkőzést, Kiss Virág is hármassal válaszolt. Dombai duplája után a  negyed közepéhez érve egy 10–0-ás rohammal 13–5-re elléptek a vendégek. Dubei hosszabb kosárcsendet tört meg, plusz még dobhatott is büntetőt – sikerrel. Ez egy 5–0-ás sorozat kezdete volt, amit lezárt egy török dupla. A szakasz végén Ruff-Nagy triplájával három pontra feljöttünk, Török trojkájával pedig egyenlítettünk (17–17). A török edző időkérése után Hollingsworth talált be a vendégoldalon, nálunk Anigwe két büntetőjéből egy volt jó, így 18–19 volt az állás.

Dubei kosarával ismét előnybe kerültünk. Anigwe két közelije után már plusz négy volt a javunkra (24–20). Lendületben maradtunk elléptünk hat ponttal (30–24). Egy 7–0-val fordított a Mersin, mely tovább tudta növelni az előnyét (30–34). Török triplája „szédült be”, Kiss Virág kísérlete viszont kimaradt. A szakasz második felének elején Carleton „pincérdobásával” visszavettük a vezetést (35–34). Carleton triplája után a törökök időkérése a mi 10–0-ás rohamunkat zárta le. Bach folytatta a pontgyártást, a vendégek 12 győri pont után Kiss Virág egy büntetőjéből találtak be újból. A félidő hajrájában jelentősen nem változott az állás, 45–40-es vezetéssel mehettünk az öltözőbe.

A második félidőben egy percet kellett várni az első kosárra, Kiss Virág szerezte. Egy triplával egyenlítettek a vendégek, de a kosárszerző Mabreyre technikait fújtak a játékvezetők. A büntető ugyan kimaradt, de Carleton kosarával nálunk maradt az előny (47–45). A 24. percben újra a vendégeknél volt az előny (47–50). Támadásban kicsit megakadt a gépezet, 48–53-nál időt is kért Cziczás László. Hét perc után továbbra is három pontnál jártunk a negyedben, a Mersin viszont szép lassan termelte a kosarakat, így 57–48-ra ellépett. Török újra betalált, ez volt a negyed utolsó kosara, és bár csak 5 pontot szereztünk, nyílt maradt a meccs (50–57).

A záró tíz perc Carleton triplájával kezdődött, Ruff-Nagy ravasz duplájával folytatódott. Egy török hármas és dupla volt a sorminta, megint hét pont lett közte (55–62). Dubei is a triplavonalon kívülről volt eredményes, de volt válaszuk erre a vendégeknek. Közelebb nagyon nem tudtunk jönni, az utolsó öt perc 60–66-os eredményről indult. Kosárra kosár volt a válasz, így állandósult a 6–8 pontos Mersin-vezetés. A végén még megpróbáltunk kockáztatni, de a fordításra nem volt erő és idő, így utolsó hazai Euroliga-meccsünket elveszítettük, pedig ismét nagyot küzdött a csapatunk.

Cziczás László: Fizikális mérkőzést játszottunk a nagyon fizikális török csapat ellen. A harmadik negyed rövidzárlata döntött. A másik három játékrészben nagyon szépen játszottunk. A fő probléma az volt, hogy túl sok támadólepattanót engedtünk az ellenfélnek. Több jó egyéni teljesítmény volt nálunk, ha lett volna még egy-két stabilabb teljesítmény, meg tudtuk volna nyerni a mérkőzést.

Ruff-Nagy Dóra: Kemény mérkőzésen vagyunk túl. Sajnálom, hogy nem tudtuk az utolsó hazai Euroliga-meccsünket megnyerni, pedig mindenki kiadta a maximumot. Salamancában nem lesz egyszerű dolgunk a zárófordulóban, de remélem, tudunk meglepetést okozni. Sokat kell dolgoznunk ezért, ám ha azon az úton haladunk tovább, amelyiken elindultunk pár hete, akkor akár ez még meg is valósulhat.

Ceyhun Yildizoglu: Tudtuk, hogy jó dobói vannak a győrieknek, ezt meg is tapasztaltuk. Az első félidőben sok labdát eladtunk, ennek köszönhette a győri csapat a vezetését, de a második félidőben közös erővel a magunk javára tudtuk fordítani a mérkőzést.

Marina Mabrey: Az első félidőben minden idegenbeli meccs kritikus, nehéz. A győriek jól is játszottak, jól dobtak. Büszke vagyok a csapatra, mert nagyot küzdöttünk, és a nehéz helyzetből is jól jöttünk ki.

Fotó: fiba.basketball/Rébay Viktor