Sopron Basket – SERCO UNI Győr 87-68 (24-17, 22-16, 26-25, 15-10)

Sopron, Magyar Kupa, 400 néző, V.: Földház, Söjtöry, Minár

Sopron Basket: Fegyverneki 6/6, Turner 9/3, Czukor 5/3, BROOKS 21/3, MAGBEGOR 16/3 Cs.: KUNEK 17/6, Stankovic 1, Böröndy 5/3, Sitku, Epoupa 2, Határ 2, Varga 3/3

SERCO UNI Győr: Ellenberg 15/3, Dombai, DUBEI 24/12, Török 2, Mompremier 5 Cs.: Weninger, BACH 9, RUFF-NAGY 7, Williams 6, Varga, Baffy, Oroszova

Nagy hőfokon égett mindkét csapat az első negyedben, mindkét együttes próbált a védekezésre koncentrálni, mutatja ezt a 7-8-as eredmény is a játékrész derekán. Nálunk főleg Dubei volt elemében, 6 pontnál járt 5 perc után. Támadásban sok hiba becsúszott, ennek ellenére jól tartottuk magunkat és végig fej-fej mellett haladtunk a hazaiakkal. Brooks ezúttal is jól mozgott, már 9 pontnál járt. Rendkívül töredezett volt a játék, sok volt a fault minkét oldalon. Két perccel a negyed vége előtt 18-14 állt az eredményjelzőn, ekkor a Sopron rákapcsolt és 10 pontot tett közé. Williams hárompontos akciójával közelebb jöttünk és szépen faragva a hátrányt 24-17-re vezetett csak a hazai együttes.

Ellenberg két gyors kosarával négyen belül találtuk magunkat, korán a második harmadban. Gáspár Dávid időt is kért, ez után azonban Dubei triplájával még közelebb kerültünk, egy pontra. A Sopron persze nem hagyta annyiban, Fegyverneki és Varga hármasával ismét 9 ponttal vezetett a házigazda. Míg nálunk továbbra is Dubei szerezte a legtöbb pontot, addig a túloldalon többen kezdtek felnőni Brooks mellé. A második negyed 6. percében ment először 10 pont fölé ellenfelünk, ekkor 37-26 volt az állás. Két perccel a félidő előtt a soproni Határ Bernadett már a negyedik faultját ütötte be. A félidő előtt kezdett nyílni az olló, 16 pontos előnyt harcolt ki a Sopron, amit igyekeztünk a szünetre mérsékelni. Az állás így is 46-33 oda.

 

 Ellenberg büntetőivel, majd Kunek és Brooks hármasaival folytatódott a meccs, mi pedig az első négy percben szinte kosárképtelenek voltunk. Cziczás László időt is kért gyorsan, amikor 19 ponttal vezetett a Sopron. 54-40 állt a kijelzőn a harmadik negyed közepén, amikor egy Dubei triplára a Sopron kért időt. Dubei Debi továbbra is jól szórt kintről, de eközben a hazaiak folyamatosan betaláltak és tartották a 15 pontos különbséget. Brooksot továbbra sem tudtuk tartani, háttal állva a palánknak is betalált, két perccel a harmadik negyed vége előtt már 19 pontnál járt. Minden nehézség ellenére visszajöttünk 10 pontos különbségre a negyed hajrájára, de mégis 72-58 volt a harmadik játékrész vége.

Sokáig nem esett pont a záró harmadban, aztán Kunek törte meg a csendet egy triplával a negyedik percben. Erre Bach Bogi válaszolt, az előny továbbra is a hazaiaknál volt. Ahogyan sajnos az egész meccsen, a harmadik negyedben is sok hibával játszottunk: lépések, kihagyott tiszta ziccerek és eladott labdák jellemezték a játékunkat. A negyedik negyed feléig 17-szer adtuk el a játékszert. Három perccel a mérkőzés vége előtt újabb fellángolás jött részünkről, 78-68-ra felzárkóztunk. Sajnos nem tartott sokáig, Turner és Kunek akcióival hamar visszaállt a 15 pontos különbség. Sajnos ezúttal sem sikerült megfricskázni a Sopront, és holnap a DVTK ellen lépünk pályára a bronzmeccsen. A végeredmény: 87-68

Cziczás László: Gratulálunk az ellenfélnek, maximálisan megérdemelték a győzelmet. Sajnos az első félidőben kialakult egy olyan különbség, és futhattunk az eredmény után, amiben nagyon elfáradtunk. Úgy gondolom, nehéz sorsolást kaptunk, majd most még nehezebbet, hogy két Euroligás csapattal kell megküzdenünk két napon belül. Megpróbáljuk holnap a szebbik arcunkat mutatni, de ma sajnos ennyire voltunk képesek. Nagyon készültünk a meccsre, próbáltunk új elemeket bevonni a védekezésbe, de 88 kapott pontnál nincs miről beszélni. Nagyon jó ez a Sopron, kívánom, hogy nyerjék meg az aranyérmet, mi pedig a bronzot.

Dubei Debóra: Nagyon szomorú vagyok, hogy nem tudtunk nyerni, hiszen úgy jöttünk ide, hogy meg tudjuk verni ezt a Sopront hazai pályán. Sajnos támadásban nem tudtunk belső posztról elég pontot dobni, illetve védekezésben nem tudtuk megállapítani a Sopront. Ez volt a kulcsa a mérkőzésnek. Remélem, holnap tudunk nyerni és bronzzal hagyhatjuk el a Magyar Kupát.

Fotó: Tóth Zsombor