A Széchenyi István Egyetem női csapata immáron harmadszor jutott be az egyetemi bajnokság négyes döntőjébe. Két csoportban, tizennégy csapat mérte össze az erejét az alapszakaszban. A Nyugati csoportban kapott helyet az elmúlt év első három helyezettje: a TF az ELTE és a győri lányok. A csoport küzdelmek során hosszú évek veretlenségi sorozatát törték meg dr. Barthalos István tanítványai, miután hazai környezetben 23 pontos diadalt arattak a Testnevelési Egyetem gárdája felett.

Az alapszakasz végén a csapat a harmadik helyen folytathatta a rájátszás küzdelmeit. Az ellenfél a Keleti csoport második helyezettje, a budapesti Műszaki Egyetem volt. A győri mérkőzésen szinte hibátlan játékkal 26 pontos előnyt szerzett a Széchenyi. A visszavágón 11 pontot ledolgozott a fővárosi egyetem, de végül sikerült a kitűzött cél a győriek számára, mehetnek a négyes döntőbe.

Dr. Barthalos István edző így értékelte a szezonból eddig eltelt időszakot: – Nagyon büszke vagyok a csapatomra és a stábra. Az év elején kitűzött célt teljesítettük, innentől kezdve minden perc ajándék. A döntőben a TF, az ELTE, és a keleti győztes, a Debrecen vár ránk. Papíron a mi statisztikánk a leggyengébb, de hiszek a csapatomban, az elvégzett munkában és úgy gondolom, tudunk meglepetést okozni.

A győriek az elődöntőben, május 21-én a Debrecennel találkoznak, másnap a helyosztókat rendezik. A négyes döntőnek a Miskolc ad otthont.