Új ember a spanyol irányító Sandra Ygueravide, s az ugyancsak egyes poszton bevethető Papp Klaudia a BEAC-tól. Győrben folytatja pályafutását a magyar kosárlabdázás egyik legnagyobb ígérete, a még mindig csak tizenhét éves, de már a felnőttválogatott bő keretében is helyet kapó Dombai Réka a Vasastól, valamint a kétezres születésű Dúl Panka a BEAC-tól. Révész Boróka Ceglédről igazolt Győrbe. Visszatért Mansaré Manty Szekszárdról, valamint a szlovák válogatott Zofia Hruscaková, aki egy évet már játszott nálunk, tavaly pedig az Euroligában szereplő Carolo Basketben edződött. A válogatott Barnai Judit a PEAC-on, majd a Csatán át került hozzánk, míg a centerposztra az amerikai Alicia DeVaughnt szerződtettük.

A tavaly szezon közben érkezett szerb edző, Milos Pavlovic további két évig marad vezetőedző, akinek munkáját Fűzy-Antolovics Adél és Bojan Ivanovic másodedzők segítik, az erőnlétért Sebestyén Balázs felel, míg a fizioterapeuta Burdi Szabolcs marad.

A felkészülés során több edzőmeccset is játszottunk, ezeken voltak nagyon jó és kevésbé jó periódusok, de most már élesben megy minden, az eredmény is fontos lesz.

Nehezíti a felkészülést, hogy a nyári bokaműtétjéből lábadozó Raksányi Krisztina novembernél előbb biztosan nem tér vissza a pályára, míg a saját nevelésű Baffy Fanni a múlt heti Brno elleni edzőmeccsen szenvedett könyöksérülést.

Milos Pavlovic vezetőedző így várja a bajnoki rajtot: „Nagyjából négy hetünk volt közösen, teljes kerettel készülni. Ez alapján azt gondolom, jó úton járunk. Bevallom, mindannyian nagyon várjuk már a rajtot, kellő izgalom van mindenkiben, ráadásul hazai pályán játszunk a roppant tehetséges magyar játékosokból és jó külföldiekből álló Vasassal. A legfontosabb, s mindig ezt hangsúlyozom a lányoknak, hogy minden egyes pályán töltött percet a lehető legmagasabb színvonalon kell eltölteni, mert csak abban az esetben várhatjuk azt, hogy a pályán jó dolgok történjenek velünk. Tudjuk, mire van szükségünk, mit kell tennünk annak érdekében, hogy nyerjünk. A csapategység, a morál nagyon jó, de ez a bajnokságok előtt rendre így van. Nekünk az a felelősségünk, hogy ezt ezen a szinten tartsuk a szezon során. A múlt heti betegségek kisebb problémát jelentettek, de azt gondolom, összességében harcra készek vagyunk. Az első mérkőzésen hazai környezetben nem is lehet más célunk, mint a győzelem.”