Kedden 18:00-kor hazai pályán is bemutatkozunk az Euro League Women sorozatban. Az ellenfelünk az olasz ezüstérmes Virtus Segafredo Bologna lesz, akik az előző fordulóban kiütéses győzelmet arattak a Polkowice ellen (90-69). Csapatunk Franciaországban bár kikapott a Villeneuve d’Ascq ellen (93-92), de teljesítményére nem lehetett panasz. A Bologna elleni találkozó előtt Cziczás László vezetőedző, illetve Ruff-Nagy Dóra és Hegedűs Janka mondták el véleményüket, illetve az ellenfél sztárjátékosát, Cecilia Zandalasinit is megkérdeztük.

 

Cziczás László: Nagyon készülünk a Bologna ellen. Az első hazai Euroliga meccsünkön szeretnénk olyan ritmusban játszani, ahogyan tettük azt Villeneuve-ben. Teljesen más stílusú kosárlabdát képvisel az olasz alakulat, mint a francia. Ha a kulcsjátékosaikat sikerül semlegesíteni, amire épül majd a taktikánk, akkor esélyünk lehet egy jó mérkőzésre.

Ruff-Nagy Dóra: Jó meccset játszottunk a Villeneuve ellen, alá is írtuk volna előzetesen, hogy ilyen szoros találkozót játszunk velük, bár ez így most rosszabb, hogy egy ponttal hosszabbítás után kikaptunk. Ebből lehet építkezni és az első hazai Euroliga meccsünket reméljük nagy tömeg és szurkolói támogatás előtt fogjuk lejátszani és hasonló szoros összecsapást tudunk játszani a Bolognával. Ha úgy játszunk, ahogyan Franciaországban, akkor akár meg is lehet az első győzelem.

Hegedűs Janka: Az előző mérkőzésen bemutattuk, hogy van helyünk az Euroligában, és akár meccseket is tudunk majd nyerni, bár a Villeneuve ellen kicsúszott a kezünkből. Tudom, hogy mindenki szívvel lélekkel fog kimenni a pályára és mindent megtesz majd, hogy győzni tudjunk az első hazai Euroliga találkozón. Hatalmas lelki segítség lesz mindenki számára, aki pályára lép, vagy éppen a kispadon ül, hogy hazai közönség előtt tudjuk megmutatni magunkat. A mai nap folyamán még egyszer átmegyünk minden kis technikai részleten, mit hogyan kell csinálni a pályán, kit, hogyan kell védeni. Szerintem készen állunk arra, hogy meglegyen az első győzelmünk az Euroligában.

Cecilia Zandalasini: Biztosan nem lesz egyszerű mérkőzés. Mi az első idegenbeli meccsünkre készülünk, míg a Győr hazai pályán játszik, és az előző fordulóban elszenvedett szűk vereségük után szomjaznak az első győzelmükre. A lehető legjobban kell majd koncentrálnunk. A múltheti találkozón szerzett nagy győzelmünk nem változtatott a magabiztosságunkon, igazából semmit nem értünk el, csak jól debütáltunk egy olyan csapat ellen, ami nekünk jól feküdt. Kivaló kezdés volt ez az Euroligában, de megyünk tovább, és megpróbálunk minél több meccset megnyerni.

Fotó: Nagy Gábor, fiba.basketball