UNI Győr MÉLY-ÚT–BEAC 65–87 (15–25, 25–9, 11–22, 14–31)

Győr, 100 néző. V.: Tóth C., Csabai-Kaskötő, Záray-Varga K.

UNI Győr: RUFF-NAGY D. 8/6, Dombai 8, Weninger 4, Török Á. 10/6, MOMPREMIER 19. Cs.: Dubei 5/3, Rozmán, Oroszová 6, Colley 5/3, Varga Zs. Edző: Iványi Dalma.

BEAC: Ivanova 4, CZANK 11/3, Boros J. 6, MÉRÉSZ 22/3, BARNAI 10. Cs.: KOCH 13/9, Boros B. 11/3, Joseph 10, Orosz Zs. Megbízott edző: Horváth Bianka.

Jól kezdtünk, 6–2-re vezettünk, de a vezetőedzőjét, Balogh Juditot nélkülöző vendégek egy 8–0-s rohammal fordítottak. Időt is kért Iványi Dalma. Ez sem hozott fordulatot, a negyed közepén túl 17–8-ra elléptek a vendégek. Továbbra sem találtuk a ritmust, a fővárosi egyetemisták előnye így tovább nőtt (10–23). A szakasz hajrájában egy keveset tudtunk faragni a hátrányból, de így is tíz pont volt a hátrányunk (15–25).

Colley szerezte a második negyed első kosarát, de rögtön válaszoltak rá a vendégek. Ruff-Nagy fontos triplát emelt be, majd Oroszová faragott tovább a hátrányból. Most a vendégek kértek időt (22–27). Ez sem törte meg a lendületünket, egy jó sorozattal átvettük a vezetést (29–27). Tartogatott azonban még fordulatot a játékrész, ismét előnybe került a BEAC (31–32), amit nem hagyott szó nélkül Iványi Dalma. Az időkérése után Dubei emelt be egy triplát, ami egy 9–0-ás sorozatot vezetett fel (40–32). A félidőben hat ponttal vezettünk (40–34).

A nagyszünet után Mompremier kezdte a pontgyártást, de aztán a BEAC pillanatai következtek, és fel is jöttek egy pontra (42–41). Iványi Dalma időt is kért, de a BEAC átvette a vezetést, egészen Ruff-Nagy triplájáig (45–43). Újra előnybe kerültek a vendégek (45–47), majd elléptek hét ponttal (47–54). Emellett Mompremiernek és Oroszovának is négy faultja volt már. Oroszová kosár plusz büntetőjével zárkóztunk. A zárószakasz előtt 51–56-ot mutatott az eredményjelző.

Koch triplából volt eredményes, majd Mérész is kintről talált be (51–62). Dombai fontos kosarat szerzett, de jött a válasz a vendégek, az időkérés pedig Iványi Dalma részéről. Nem javult a helyzet, a BEAC tartotta tíz pont fölötti előnyét (57–72). Török hármasa jelentett némi reménysugarat, de Boros Berta triplája után már csak a csodában lehetett bízni. Még kikérte idejét Iványi Dalma, de talán ő sem hitt már abban, hogy három perc alatt 60–77-ről meg lehet nyerni ezt a meccset. Török újabb hárompontosával kapaszkodtunk, de a vendégek időkérést követően Koch külső kosara szertefoszlatott minden reményt. Fájó vereséget szenvedtünk, mert elsősorban védekezésben teljesítettünk gyengébben, de ilyen dobószázalékkal (37,1) nem lehet megnyerni egy mérkőzést.

Iványi Dalma: – Szégyellem magam a vereségért, és a mutatott teljesítményért is. Sajnos védekezés és alázat nélkül ezt a játékot nem lehet eredményesen játszani. Most megint vissza kell lépni oda, ahova a szezon során már nem először tettük. Újfent gyorsan rendet kell tenni a fejekben.

Horváth Bianka: – Nehéz megszólalnom, fantasztikus volt a csapat, mindent megcsináltak a lányok, amit kértünk tőlük. Balogh Judit remekül felkészítette a csapatot erre a meccsre, ilyen jól a Diósgyőr ellen játszottunk legutóbb, őket is le tudtuk győzni.

Ruff-Nagy Dóra: – A szünet előtti két mérkőzésen jó formát mutattunk, most viszont gyengén játszottunk, főleg a szünet után. Nem így képzeltük el ezt a mérkőzést. Nagyon sajnálom, hogy így alakult.

Mérész Beatrix: – Fantasztikus mérkőzés volt, remekül teljesítettünk, magunk sem hittük, hogy ilyen simán tudunk nyerni. A folytatásban is szeretnénk minél több meglepetést okozni.