Szerdán 18 órakor a Sopron Basket otthonában lép pályára csapatunk, a SERCO UNI Győr a Krasznai Ferenc-emlékmérkőzésen.

 

A tétmeccseket tekintve a soproniak nagy fölényben vannak az egymás elleni mérlegben, ők 65 győzelemnél tartanak 72 meccsből, a bajnokságban 57-szor jöhettek le győztesen a pályáról, mi hét alkalommal örülhettünk győzelemnek. Edzőmérkőzést több alkalommal is vívott egymással a két gárda, többek között a Fűzy Ákos-Tapodi Péter-emlékmeccsen is sokáig a soproniak voltak az állandó ellenfeleink.

 

Noha a Sopron Basket 2022-ben megnyerte az Euroligát, legutóbb pedig itthon bajnoki és Magyar Kupa-elsőséget is szerzett, a nemzetközi színtéren is meghatározónak számító zöld-sárga alakulat az előttünk álló szezonban csak a hazai fronton versenyez – bajnokság és Magyar Kupa –, az EL-ben nem indul el a csapat.

 

Gáspár Dávid vezetőedző munkáját továbbra is segíti másodedzőként Laczka Miklós, illetve mentorként Stevan Karadzic. Az edzői stábhoz csatlakozott David Brooks, aki az egyéni képzésekért lesz felelős.

 

A következő szezonban is a bajnokcsapat sorait erősíti Fegyverneky Zsófia, Yvonne Turner, Böröndy Vivien, Jelena Brooks, Varga Alíz és Határ Bernadett, illetve a soproni sportakadémia két ifjú tehetsége, Sitku Zsuzsanna és Erdélyi Alexandra. Brooksszal két-, Sitkuval további hároméves szerződést írt alá a klubvezetés.

A Vasas Akadémiától érkezett Sopronba Papp Klaudia – aki korábban Győrben is játszott egy évet –, a csapat keretének többi tagját a sportakadémia fiataljai – Kókai Patrícia, Völgyi Lili, Janzsó Alíz, Szikszai Franciska, Salamon Réka, a Kecskeméti Kosárlabda Akadémiáról Sinka-Pálinkás Szofi, a Csata DSE-ből igazolt Toman Dóra és Toman Réka – közül választja ki a szakmai stáb a felkészülés utolsó hetében.

 

A soproniak két edzőmérkőzést játszottak eddig: BK Zabiny Brno–Sopron Basket 68–69 és BC Polkowice–Sopron Basket 66–54.

 

Ami bennünket illet, mi is két edzőmeccsen vagyunk túl: a Vasas Akadémiát 66–54-re vertük, a London Lionstól 82–76-ra kikaptunk.

 

A hét sűrű lesz edzőmeccsek tekintetében, hiszen a szerdai, soproni fellépés után a hétvégén a Sió-kupán szerepel majd a csapat.

 

Cziczás László vezetőedző így nyilatkozott a várakozásairól, illetve helyzetjelentést is adott a keret összetételéről: „Már csak Diamond Miller nincs, Gyöngyösi Janka viszont beteg, de Kristine Anigwe, valamint a 3x3-as válogatottak, Bach Boglárka és Hegedűs Janka már edz. Ennek köszönhetően más munkát tudunk végezni, más minőségben, más intenzitásban. Fontos hét áll előtt állunk, komoly csapatokkal játszunk, melyek ellen továbbra sem az az eredmény még a fontos, sokkal inkább az, hogy olyan arcát mutassuk a játékunknak, amilyet szeretnénk az egész szezon során látni.”

Fotó: Nagy Gábor